Okružni sud u Istočnom Sarajevu: Vozaču osam godina zatvora zbog smrti supružnika

N.T.
Foto: rtrs.tv

ISTOČNO SARAJEVO - Amir Kujović (37) iz Sarajeva osuđen je u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na osam godina zatvora jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli supružnici Danijela (42) i Dario (50) Hršum.

Prema optužnici tragična nesreća  se dogodila 11. avgusta prošle godine na putu Pale - Ljubogošta, kada je u  "audi A3" porodice Hršum direktno udario "mercedes GLC 350" kojim je, prema optužnici, upravljao Kujović.

On je, prema dostupnim saznanjima, vozilom prešao u suprotnu traku i udario u audi u kojem su bili supružnici. Vozio je Kujović, dodaje se, bez važeće dozvole, a imao je 0,41 promila alkohola u krvi, s tim što je prekoračio i brzinu.

U optužnici se navodi da Kujović nije prilagodio brzinu karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i saobraćajnim znakovima.

- Na dijelu puta gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat, vozio je brzinom od 75, iako je bezbjedna brzina bila do 49 kilometara na sat -navodi se u optužnici.

Osim kazne, izrečena mu je mjera, zabrane upravljanja vozilom u trajanju od dvije godine, u šta se neće računati vrijeme koje, bude li i pravosnažno osuđen na zatvor, provede iza rešetaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana