Okružni sud u Istočnom Sarajevu: Optuženi za pokušaj ubistva Vasiljevića ostaje iza rešetaka

N.T.
Okružni sud u Istočnom Sarajevu: Optuženi za pokušaj ubistva Vasiljevića ostaje iza rešetaka

ISTOČNO SARAJEVO - Okružni sud u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor Slaviši Juroševiću zvanom Beli iz Milića koji je optužen za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića u Šekovićima.

Pritvor mu je produžen nakon potvrđivanja optužnice zbog bojazni od bjekstva, a prema ovom rješenju može trajati do izricanja prvostepene presude.

Optužnica tereti Juroševića da je Vasiljevića pokušao da ubije 2. juna 2019. godine, oko ponoći, zajedno i po dogovoru sa Miljanom Milićem, Stefanom Radovanovićem, Stevanom Garićem, Nebojšom Petkovićem, Milutinom Kandićem, Goranom Čalmićem i Nebojšom Ozimkovićem. Oni su Vasiljevića sačekali na parkingu ispred dvorišta pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Šekovićima gdje su ga brutalno pretukli. Navodi se da je  Milić prvi prišao Vasiljeviću kada je on došao na parking te je i iz  jakne izvadio metalnu šipku, kojom je Vasiljevića udario u glavu. Udareni je pao na asfalt, a Milić i Radovanović su nastavili da ga zajedno tuku. Milić ga je udarao metalnom šipkom i nogama, a Radovanović nogama.

U tom trenutku je, kako se navodi u optužnici, do Vasiljevića, koji je ležao na asfaltu, dotrčao Jurošević, zajedno sa Garićem, Petkovićem, Kandićem i Čalmićem, pa su Vasiljevića počeli udarati nogama po tijelu. Napadače su u brutalnom premlaćivanju prekinuli S.D., S.Ž., V.P. i P.R., koji su izašli iz parohijskog doma i krenuli prema njima. Jurošević je,  ugledavši te ljude,  zajedno sa Petkovićem, Kandićem i Čalmićem otrčao prema parku iz kojeg su prethodno došli i dalje u pravcu lokalne banke. Milić, Radovanović i Garić dotrčali su do „golfa“, čiji je motor bio startovan,  brzo sjeli u njega i Garić ih je velikom brzinom odvezao u pravcu Vlasenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana