Okružni sud Banjaluka odbio prijedlog Republičkog tužilaštva: Pušteni osumnjičeni za planiranje otmice advokata

N.T.
Okružni sud Banjaluka odbio prijedlog Republičkog tužilaštva: Pušteni osumnjičeni za planiranje otmice advokata

BANjALUKA - Okružni sud odbio je prijedlog Republičkog tužilaštva da odredi jednomjesečni pritvor Diani Jović - Cvetinović, Sanji Stupar i Igoru Periću, osumnjičenima da su pripremali otmicu bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića.

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdio branilac Perića i Stupar advokat Petko Budiša.

- U ovom slučaju dokazi su kontradiktorni i nema pokušaja otmice jer osumnjičeni nisu ni jednu radnju preduzeli da to počine. Osim toga planiranje ovog djela nije ni kažnjivo-rekao je "Glasu Srpske" Budiša.

Osumnjičeni  su uhapšeni u nedjelju naveče u Bijeljini.Sumnja se da je Jović - Cvetinović bila organizator otmice, a prema nezvaničnim informacijama  motiv je naplata navodnog duga od advokata,

Izvor blizak istrazi je rekao da se spekuliše se da je su osumnjičeni planirali da naplate dug tako što će u saobraćaju presresti i oteti Stevanovića, a zatim tražiti otkup kako bi ga pustili. Pretpostavlja se, da je to sve zbog poslovnog sukoba koji već godinama traje između Jović Cvetinovićeve i Stevanovića.

Prema nepotvrđenim informacijama Diana Jović - Cvetinović je s advokatom  već duže vrijeme u sporu zbog pola miliona maraka. Navodno je prije nekoliko godina preduzeće "Standard grupa", u vlasništvu Stevanovića, kupilo  22 prodajna objekta od preduzeća "Krušik", koje je poslovalo u sastavu firme "Shop&GO". Navodno je kupovina preduzeća  dogovorena za milion maraka i po potpisivanju ugovora Stevanović je odmah platio 500.000 KM, a ostatak je, dodaje se u pojedinim medijskim natpisima, odbio platiti, pa su uslijedili sudski sporovi.

Iz MUP-a Srpske ranije su potvrdili da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u nedjelju oko 20 časova na području Bijeljine, a uz podršku pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i PU Bijeljina, uhapsili tri lica.

Uz navođenje njihovih inicijala, iz MUP-a su dodali da se sumnjiče za pripremanje otmice.  Tokom akcije hapšenja pretreseni su objekti koje koriste osumnjičeni, a kako saznajemo kod Sanje Stupar pronađen je automatski pištolj, a kod Perića pištolj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana