Okružni sud Banjaluka: Dvojcu četiri godine obije zbog prodaje droge

N. T.
Okružni sud Banjaluka: Dvojcu četiri godine obije zbog prodaje droge

BANjALUKA - Robert Barišić (22) i Dean Bendra iz Jajca osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno četiri godine zatvora zbog prodaje oko pet i po kilgorama marihaune prikrivenim istražiocima.

Bendra je osuđen na tri godine zatvora zbog prodaje narkotika, a Barišić je dobio godinu jer je posredovao u prodaji droge. Obojici je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru i to Barišiću od 14 dana, a Bendri od mjesec dana. Prema presudi oni su sa još dvije osobe, od 5. do 7. septembra 2019. godine, na području opštine Šipovo dogovorili i prodali 5.414 grama marihuane prikrivenim istražiocima. U prodaji droge su učestovali Nihad Omanović (47) iz Bugojna i Emir Korda (46) iz Livna koji su priznali krivicu i osuđeni. Omanović je osuđen na pet,a  Korda na tri i po godine robije.

Nakon predaje droge prikrivenim istražiocima uhapšeni su Omanović, Korda i Barišić dok je Bendra pobjegao. Nakon jednomjesečnog skrivanja, on se 11. oktobra 2019. godine sam predao. Otkriveni su u policijskoj akciji "Pliva".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana