Oduzete cigarete vrijedne 78.100 KM

Srna
Oduzete cigarete vrijedne 78.100 KM

BANjALUKA - Na području Zenice oduzeta je veća količina cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, procijenjene tržišne vrijednosti 78.100 KM.

Robu su oduzeli službenici Regionalnog centra Sarajevo, na osnovu ranije prikupljenih obavještajnih informacija da lice čiji su inicijali A.V. dovozi cigarete bez akciznih markica iz Hercegovine u Zenicu i prodaje ih na tom području, saopšteno je iz UIO.

Službenici Uprave su locirali lice i otkrili lokaciju koja je služila za skladištenje cigareta bez akciznih markica UIO. Pretreseni su putničko vozilo i dvije garaže i pronađeno je 13.144 paklica cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama, kao i vozilo koje je služilo za izvršenje krivičnog djela.

Cigarete su privremeno oduzete, a zaplijenjeno je i putničko vozilo koje je služilo za izvršenje krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji služe kao dokaz počinjenog krivičnog djela.

Aktivnosti na terenu provedene su po naredbama i saglasnostima Tužilaštva i Suda BiH radi prikupljanja dokaza.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda Krivičnog zakona BiH, Tužilaštvu BiH će biti podnesen Izvještaj protiv osumnjičenog lica, a nastavlja se i prikupljanje dokaza u vezi sa ovim krivičnim djelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana