Određen ekstradicioni pritvor za bjegunca iz Srbije, Stefana Stefanovića

N.T.
Određen ekstradicioni pritvor za bjegunca iz Srbije, Stefana Stefanovića

SARAJEVO - Državljaninu Srbije Stefanu Stefanoviću, koga potražuje Interpol Beograd, Sud BiH odredio je ekstradicionu pritvor.

- Pritvor po ovom rješenju može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke Suda, a najduže šest mjeseci, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 11. januara. Potraživani se izjasnio da   želi biti izručen u Srbiju u pojednostavljenom postupku -saopštio je Sud BiH.

Sud je saopštio da Stefanovića vlasti Srbije traže kako bi odslužio pravosnažno izrečenu kaznu zatvora od godinu i osam mjeseci zbog krivičnog djela nezakonita proizvodnja, posjedovanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksploziva u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti.

Stefanović, koji se skrivao u Banjaluci, osuđen je i na 15 godina zatvora zbog ubistva navijača Fudbalskog kluba "Vojvodina" Milana Pribakovića (29).

Stefanović je uhapšen u akciji "Logan" 11. januara  u Banjaluci gdje se krio pod lažnim imenom Nikola Radišić. Tokom akcije su uhapšeni i njegovi pomagači Slobodan Stanković, Milan Gajić i Bojan Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana