Odbrana optuženog Dukića predložila novinara za svjedoka

N.T.
Odbrana optuženog Dukića predložila novinara za svjedoka

BANjALUKA - Novinar RTV BN i portala „gerila.info" Vladimir Kovačević (38) svjedočiće ponovo na suđenju optuženom Nedeljku Dukiću (29) kako bi vidio dukseve koji su odzeti tokom istrage i izjasnio se o tome da li može da utvrdi da li su te odjevne predmete nosili napadači na njega.

Kovačevića je za svjedoka predložila odbrana optuženog Dukića, a osim dukseva advokat Nebojša Pantić zatražio je da se sudskom vijeću i svjedoku na sledećem ročištu pokažu i teleskopske palice kojim je pretučen novinar. 

Dukića terete da je pokušao da ubije Kovačevića zajedno sa Markom Čolićem, koji je za to već pravosnažno osuđen na pet godina zatvora. Odbrana je juče saslušala tri svjedoka kod kojih je policija tražila određenu garderobu tokom istrage ovog slučaja. Danijel Savić i Nikola Borojević kazali su da im je policija oduzela dukseve crvene boje, i trenerke. Svjedok Goran Jakovljević kazao je da je policija pretresla njegov stan, ali ništa nisu odnijeli. 

Dukićev advokat, Nebojša Pantić osim ponovonog saslušanja Kovačevića i materijalnih dokaza najavio je da će saslušati i optužnog na sljedećem ročištu. Predsjednik sudskog vijeća Blagoja Dragosavljević istakao je da će u ovom slučaju Sud pozvati kao svjedoke dva vještaka.

- Pozvaćemo vještaka koji je radio DNK analizu Zorana Obradovića da bude prisutan na pregledanju oduzezte garderobe, dukseva. Zvaćemo i vještaka specijalistu sudske medicine Milana Srdića da se izjasni da li je teleskopskim palicama, pronađenim u ovom slučaju, moguće nanijeti smrtonosne povrede -rekao je sudija Dragosavljević

Optužnica Dukića tereti da je  pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018. godine zajedno sa Čolićem. Oni su Kovačevića napali pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli metalnim teleskopskim palicama. 

Kovačević je zadobio teške povrede  glave. Dukić je nakon premlaćivanja  pobjegao,a predao se u novembru prošle godine. Tad mu je određen pritvor u kome se još nalazi. On je u ovom slučaju sa Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice i pristao da bude osuđen na tri godine zatvora, ali je sud tu nagodbu odbio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana