Ocu sedam godina robije zbog obljube maloljetne kćerke kojoj je davao drogu

Nebojša Tomašević
Ocu sedam godina robije zbog obljube maloljetne kćerke kojoj je davao drogu

BANjALUKA - Duško J (59) iz okoline Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na sedam godina zatvora zbog obljube maloljetne kćerke koja tada imala 14 godina i kojoj je davao marihuanu.

On je dobio pet godina zatvora za krivično djela obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, te dvije godine za omogućavanje uživanja opojnih droga.

Osim toga osuđen je na pola godine  za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija jer je kući držao okvir za  automatsku pušku municiju i nelegalno držao skraćenu pušku, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od sedam godina robije.

U kaznu mu je uračunato vrijeme koje proveo u pritvoru od skoro godinu.

Prema presudi, Duško J. je u periodu od 20.maja do 24.juna prošle godine maloljetnoj kćerki (14) govorio da je lijepa i zgodna i da je zaljubljen u nju.

Kako se dalje navodi zatim je 24.juna lani dirao po intimnom dijelovima tijela te tražio da ga zadovoljava. Ona se opirala i negodovala  pa se to nije desilo.

Pored toga, jednom prilikom joj je na njivi u blizini porodičnog imanja davao marihuanu. Govorio joj je da je bolje da to proba s njim nego da s nekim drugim ko će je iskoristiti. Prema presudi, rekao joj je da će se opustiti ako uzme drogu i dobiti želju za seksom. Narkotike je joj je davao u više navrata.

Žrtva oca napasnika se, nakon što ju je on dirao po intimnim dijelovima tijela, 24.juna tokom noći iskrala iz kuće i prijavila oca.

Policija je ubrzo nakon prijave uhapsila napasnika, a pretresom kuće nađen je okvir za automatsku pušku i municija.

Presudom je Duško J. oslobođen je plaćanja sudskih troškova ,a produžen mu je pritvor u kome se nalazi od 27.juna prošle godine.

Zbog osjetljivosti istrage i zaštite djeteta slučaj je bio zatvoren za javnost.

Zabrana

Presudom je Dušku J. zabranjeno da prilazi kćerci i da komunicira s njom. Ta zabrana trajaće dvije godine, a kćerci ne smije prići na bliže od 100 metara. Vrijeme provedeno u zatvoru ne računa se u trajanje te mjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana