Nestanak mladića Bojana Koprene misterija i nakon sedam godina

N. T.
Nestanak mladića Bojana Koprene misterija i nakon sedam godina

BANjALUKA - Ubistvo Bojana Koprene (26) iz banjalučkog naselja Bukvalek i nakon sedam godina od njegovog nestanka je pod velom tajne, a istraga i dalje tapka u mjestu.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu, koje je nadležno za ovaj slučaj, kazali su da se istraga i dalje vodi, ali do sada niko nije uhapšen za ubistvo.

- Tužilaštvo je 17. jula 2019. godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv jedne ili više nepoznatih osoba zbog krivičnog djela ubistvo i oštećenje tuđe stvari - saopštili su iz Tužilaštva.

Dodali su da je naredba o sprovođenju istrage dostavljena Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske s ciljem otkrivanja počinilaca krivičnog djela. U MUP-u RS nisu davali informacije o ovom slučaju. Prije nekoliko godina izgledalo je da je ovaj zločin konačno riješen kada je policija 19. juna 2018. godine uhapsila braću Boška i Bogdana Diljevića iz Banjaluke. Njima je na teret bilo stavljeno da su ubili mladića i zakopali tijelo. Međutim, istraga je obustavljena i oni su pušteni na slobodu.

- Tužilaštvo 10. juna 2019. godine donijelo naredbu o obustavi istrage protiv Bogdana i Boška Diljevića, zbog ubistva Bojana Koprene jer nema dovoljno dokaza da su počinili krivično djelo - pojasnili su u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, istraga je obustavljena jer je ključni svjedok povukao izjavu da je vidio zločin te istakao da je sve izmislio zbog straha od batina i drskog ponašanja policijskih inspektora.

Koprena je nestao 7. jula 2014. godine, a posljednji put je viđen u blizini kafane “Krčma kod Roze” u Kolima kod Banjaluke. Nestanak je prijavljen dva dana kasnije. Okružno tužilaštvo je u decembru 2017. godine otvorilo istragu o njegovom ubistvu. Za njim je više mjeseci trajala potraga po okolnim mjestima i Manjači, ali tijelo nije nađeno.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana