Nesreća u rudniku "Sase" u Srebrenici: Teško povrijeđen radnik

Jasmina Salopek
Foto: Ilustracija/Miro Pejić

SREBRENICA - Živadin I. (56) iz Bratunca zadobio je teže povrede dok je radio u Rudniku olova i cinka "Sase"  u Srebrenici, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Zvornik saopštili su, navodeći inicijale, da je slučaj prijavljen u srijedu Policijskoj stanici Srebrenica.

- Policajci Policijske stanice Srebrenica su postupili po prijavi, te na licu mjesta izvršili uviđaj. Radnik Ž. I. iz Bratunca je iz Javne zdravstvene ustanove u Bratuncu prevezeno u Bolnicu Zvornik, gdje mu je dežurni doktor konstatovane teške tjelesne povrede - pojašnjavaju iz policije.

Dodaju da je o navedenom obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji na utvrđivanju činjenica i okolnosti nastanka navedenog događaja, a potom i dostavljanje izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama.

-Rudar čiji su inicijali Ž.I. iz Bratunca, koji je povrijeđen u Rudniku olova i cinka „Sase“ u Srebrenici, zadržan je na bolničkom liječenju u zvorničkoj Bolnici- potvrđeno je novinarima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dodali su da su mu konstatovane  teške povrede kostiju i tetiva na lijevoj ruci te da nije životno ugrožen.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana