Nesreća na skijalištu na Kozari: Mladić pao pod ratrak, bori se za život

Nebojša Tomašević
Nesreća na skijalištu na Kozari: Mladić pao pod ratrak, bori se za život

BANjALUKA - Aleksandar K. (28) iz Banjaluke teško je povrijeđen na skijalištu na Kozari kada je pao pod ratrak na kojem se vozio do vrha staze, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Policijska uprava Prijedor, navodeći inicijale, saopštila je da se nesreća desila 12. januara oko 22 časa. Povrijeđeni je prevezen prevezen u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci i njegovo zdravstveno stanje je dosta teško.

- Policiji je prijavljeno  da je A. K. prilikom skijanja zadobio povrede opasne po život. Utvrđeno je da se A.K., na prostoru skijališta, sa namjerom da se preveze do vrha staze, popeo na ratrak odnosno mašinu za održavanje skijaške staze i tokom kretanja mašine pao je i zadobio povrede opasne po život - saopštila je policija.

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar K. se sa dva druga skijama spustio na dno staze.

- Pošto je nakon 21 čas ski lift zatvoren, oni su zamolili vozača ratraka da ih preveze do vrha. Tokom vožnje pukla je neka plastika na zadnjem dijelu ratraka gdje stajao Aleksandar i on je pao. Vozač nije odmah ni osjetio šta se desilo tako da je dijelom vljaka mašine prešao preko nasrećnog mladića - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana