Nelegalno prikupljao humanitarni prilog, policija mu oduzela automobil

G.S.
Nelegalno prikupljao humanitarni prilog, policija mu oduzela automobil

BANjALUKA - Policijski službenici PU Banjaluka oduzeli su vozilo licu H.A. zbog izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, a prijavljen je zbog neovlašćenog prikupljanja dobrovoljnog priloga.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 17.04.2021. godine, postupili su po prijavi da nepoznato lice u mjestu Bistrica, Grad Banjaluka, vrši neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga. Policijski službenici su na licu mjesta zatekli lice H.A. iz Vukosavlja koje se do mjesta Bistrica dovezlo putničkim automobilom marke „Golf". Izvršenom kontrolom utvrđeno je, da je lice H.A. upravljalo vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom", poručili su iz PU Banjaluka.

Zbog gore navedenog prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem istih od lica H.A. vozilo je oduzeto. Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i prekršaja „Neovlašćeno prikupljanje dobrovoljnih priloga" iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 25.235KM. 

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka – Odjeljenje za prekršaje, prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana