Narko-dileru nagodbom četiri i po godine robije

Jelena Stanić
Narko-dileru nagodbom četiri i po godine robije

BANjALUKA - Davor Erceg priznao je krivicu i sa republičkim tužilaštvom sklopio sporazum po kojem bi trebalo da bude osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog šverca narkotika i oružja, saznaje “Glas Srpske”.

Prema našim saznanjima, Okružni sud u Banjaluci će u četvrtak donijeti odluku da li će prihvatiti ovaj sporazum i osuditi Ercega na pomenutu kaznu. Optuženi je uhapšen u policijskoj akciji “Vitorog”, u kojoj je policija u februaru ove godine na području Srpske oduzela veću količinu narkotika.

U akciji su zaplijenjena 54 kilograma droge, kao i određena količina oružja, a osim Davora Ercega tada su uhapšeni i njegova supruga Željka, Sergej Tutnjilović, Slaviša Guskić, Strahinja Tendžerić i Nikola Prolić.

Optužnica supružnike Davora i Željku Erceg i Tutnjilovića tereti da su tokom 2018. i početkom ove godine u Gradišci i na području Hercegovine organizovano nabavljali i prodavali marihuanu i spid.

Narkotike je uglavnom nabavljao Davor od Svetislava Žižića i Nenada Čabarkape, dok su Željka i Tutnjilović pronalazili kupce i preprodavali narkotike.

Optuženi supružnici i Tutnjilović istražiocima su prvo prodali 189 grama kao uzorak, a zatim još 200 grama marihuane po cijeni od 300 evra. Potom su im, u dva navrata, prodali 3,2 i 3,1 kilogram marihuane za po 2.850 evra.

Najveća prodaja droge dogovorena je 18. februara, kada su optuženi istražiocima ponudili na prodaju 50 kilograma narkotika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana