Napadač na Slavišu Krunića u šupi krio kilogram i po kokaina i eksploziv

Nevena Bunić
Napadač na Slavišu Krunića u šupi krio kilogram i po kokaina i eksploziv

Banjaluka - Policija je pronašla kilogram i po kokaina, dva pištolja, detonatore i TNT eksploziv tokom pretresa šupe koju je koristio Željko Kovačević, ubijeni napadač na Slavišu Krunića, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je u srijedu pretresla šupu koju je koristio Kovačević, a koja se nalazi u podrumu stambene zgrade u banjalučkom naselju Obilićevo. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) saopšteno je da su pretrese obavili službenici PU Banjaluka i Uprave za organizovani kriminal MUP-a.

- Pronađeno je: oko kilogram i po kokaina, dva pištolja, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, dva detonatora - inicijalne kapisle, dva pakovanja TNT eksploziva, meci, mobilni telefoni, alat za obijanje brava, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela - saopšteno je u MUP-u RS.

Objasnili su da je praksa da budu kontrolisani i pretresani objekti i prostorije koje koriste izvršioci krivičnih djela.

Pronađeni predmeti biće poslati na vještačenje da bi bilo utvrđeno da li su u vezi sa likvidacijom poznatog biznismena. U MUP-u nisu željeli da pojasne povezanost zbog istrage koja je u toku.

- Provjerava se kako su pronađeni nakotici, oružje i eksploziv povezani s ubistvom Krunića i Pavlovića. Svaki, pa i najmanji, trag mogao bi dovesti do nalogodavaca i rasvjetljavanja tog slučaja - objasnio je izvor iz policije.

Krunić i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila uveče u blizini imanja banjalučkog biznismena u Glamočanima kod Laktaša. Napadači, među kojima je bio osuđivani kriminalac Kovačević, čekali su skriveni u žbunju pored puta. Kada je naišla “tojota” u kojoj su bili Krunić, Pavlović i vozač Goran Ilić, oni su osuli rafalnu paljbu iz automatskih pušaka. Tom prilikom, u razmjeni vatre usmrćen je Kovačević. Njega je hicem iz pištolja pogodio Ilić, koji je teško ranjen u napadu.

Motiv ubistva Krunića i Pavlovića, kao i naručioci, još su nepoznati. U pritvoru se, zbog sumnje u umiješanost u ovom zločinu, nalaze Emilio Baldo i radnik “Sektor sekjuritija” Rodoljub Gajić, dok se za Benedijem Đukanovićem i dalje traga.

Droga u tegli

Pronađeni kokain i eksploziv bili su zapakovani u nekoliko plastičnih vrećica.

- Narkotici u vrećicama bili su smješteni u dvije plastične flaše, kutiju i staklenu teglu. Svi pronađeni predmeti bili su na vidnom mjestu u šupi - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana