Napad na policajce u Gradišci, privedeno devet osoba

Srna
Napad na policajce u Gradišci, privedeno devet osoba

Gradiška - Pripadnici Policijske uprave Gradiška uhapsili su devet lica koja se dovode u vezu sa napadom na policijske službenike u jednom ugostiteljskom objektu u Gradišci.

“U ugostiteljskom objektu u Ulici Dragoja Lukića u Gradišci više lica fizički je napalo policijske službenike i nanijelo im tjelesne povrede, a oštećeno je i službeno vozilo”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U saopštenju se navodi da su dva policajca zadobila tjelesne povrede i da im je pomoć ukazana u Službi hitne pomoći u Gradišci.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje slobode su lišeni D.S. (24), B.N. (31), D.G. (23), O.G. (22), R.V. (20), M.R. (19) i Lj.K. (33), svi iz Gradiške, kao i lica D.K. (19) i Ž.S. (31) iz Gradiške zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Iz Policijske uprave navode da su I.B. (19) i B.Đ. (19), obje iz Gradiške, uručivanjem prekršajnih naloga sankcionisane zbog svađe, vike i nepristojnog ponašanja.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija za prekršaje Osnovnog suda u Gradišci. Policija preduzima mjere na identifikovanju i drugih lica koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim događajem.

U saopštenju se podsjeća da je prošle godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano 26 napada, sprečavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana