Nakon sukoba poznanika vukao autom i povrijedio

Nebojša Tomašević
Nakon sukoba poznanika vukao autom i povrijedio

BANjALUKA - Dejan Desnica (33) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u saobraćajnoj nesreći povrijedio pješaka sugrađanina Koviljka Đurića (42), saopštilo je Okružno tužilaštvo u Banjaluci.

- Nezgoda se desila na raskrsnici Bulevara Milutina Milankovića i ulice Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci sinoć u 1.10 časova. U  nezgodi je učestvovalo vozilo  „opel korsa“ kojim je upravljao Dejan Desnica  i  pješak Koviljko Đurić,  iz Banjaluke, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede. Povrijeđenom  je pružena ljekarska pomoć i on je smješten u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske  Banja Luka-saopšteno je iz Tužilaštva i dodaje se da je vozač "opel korse“ se  udaljio sa lica mjesta, ali  je pronađen i lišen slobode.

Naveli su  da je saobraćajnoj nezgodi  prethodio sukob između vozača „opel korse“ i oštećenog Koviljka Đurića

Istakli su da je uviđaj na licu mjesta obavio  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Dalibor Vrećo sa policijskim službenicima  Policijske uprave Banjaluka.

- Tužilac  je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje kao i vještačenja na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode i predmetnog događaja-rekli su u tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama i pričama očevidaca  vozač "opela" je vukao mladića automobilom dok ga je držao za ruku.

- Navodno su se njih dvojica napili u jednom kafiću i jednom su se trenutku posvađali. Sukob se nastavio na cesti gdje su se povrijeđeni mladić i jedna djevojka  svaćali s mladićem koji je vozio automobil. To se dešavalo kod semafora za skretanje u Rakovačke bare. Povrijeđeni je kroz prozor auta  gurao vozača koji ga je u jednom momentu uhvatio za ruku i naglo krenuo autom. Vukao ga je nekoliko metara da bi nesrećni mladić pao i udario glavom od asfalt, a vozač je pobjegao - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je sve to vidio jedan od građana koji je i pozvao policiju, a kako saznajemo cijeli događaj snimljen je mobilnim telefonom.

Osumnjičeni vozač je uhapšen i trenutno je na kriminalističkoj obradi, a slučaj je okarakterisan kao saobraćajna nesreća.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić potvrdila je da im je događaj prijavljen noćas oko 1.10 časova i da je obavljen uviđaj uz prisustvo dežurnog tužioca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana