Nakon potvrđivanja optužnice protiv Alžirca: Migrant štrajkovao glađu pa odustao

N. T.
Nakon potvrđivanja optužnice protiv Alžirca: Migrant štrajkovao glađu pa odustao

BANjALUKA - Migrant Adel Gebror (31) iz Alžira, koji je optužen da je u Jakupovcima kod Laktaša pištoljem prijetio policajki štrajkovao je glađu jedan dan u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka, saznaje “Glas Srpske”.

Nezvanično, on je štrajk glađu počeo 30. jula oko 17 časova, ali ga je sutradan prekinuo. Navodno, na to se odlučio jer je, kako smatra nedužan pritvoren i zato što nema kontakt s porodicom. 

- Htio bih da znaju da sam dobro i zdravo. Želim da mi se omogući razgovor s mojim advokatom i prevodilac na arapski jezik -  piše u izjavi Gebrora upućenoj Upravi KPZ koja je u posjedu “Glasa Srpske”.

Njegov advokat Bojan Mikanović kazao je da je obaviješten da je Gebror bio započeo štrajk glađu, da bi dan kasnije dobio obavijest da je od toga odustao. Podsjetio je da je uložio prigovore na optužnicu protiv Gebrora jer nema dovoljno dokaza da je počinio krivično djelo.

- Osim toga, mom klijentu optužnica i druga dokumenta nisu dostavljeni na arapskom jeziku iako na to ima pravo - rekao je Mikanović.

Protiv Gebrora  optužnicu je podiglo Okružno tužilaštvo u Banjaluci, a potvrdio je Osnovni sud. Terete ga za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Prema optužnici, incident se dogodio 17. juna kada je policijska patrola upućena u Jakupovce kod Laktaša po dojavi da se u napuštenoj kući krije grupa migranata. Gebror je, kako se navodi u optužnici,  tada usmjerio pištolj prema policajki B. P. koja je potrčala za migrantima i na engleskom jeziku ih upozorila da stanu.  On je tada na 20 metara udaljenosti od B. P. izvadio pištolj iz džepa, okrenuo se i prijetio oružjem. Policajka je kako bi se zaštitila ispalila hitac u vazduh, a Gebror je pobjegao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana