Nakon dužeg bjekstva optužen za obljubu djevojčice u Banjaluci

Nebojša Tomašević
Foto: GS

BANjALUKA - Ivica Mišković iz iz Kaknja, koji je duže vrijeme bio u bjekstvu, optužen je za obljubu djevojčice u Banjaluci, potvrđeno je u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Kako navode za osumnjičenim je 21. jula lani bila raspisana potjernica i određen pritvor zbog bjekstva, a na teret mu se stavlja krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina

- Osumnjičeno lice je lišeno slobode na osnovu međunarodne potjernice, te je sprovedeno na ispitivanje u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Nakon ispitivanja tužilaštvo je 30. juna ove godine podiglo optužnicu sa prijedlogom Osnovnom sudu u Banjaluci za produženjem pritvora protiv Mišković Ivice, zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina- navodi se u saopštenju i dodaje da će ročište za produženje pritvotra biti održano sutra, 6.jula.

Optužnicu protiv Miškovića potvrdio je Osnovni sud u Banjaluci, a detalji iz ovog dokumenta nisu saopšteni.

Prema nezvaničnim informacijama Mišković je u februaru lani obljubio djevojčicu čijem ocu je bio očuh.

Cijeli slučaj policiji je prijavljen 12. februara prošle godine nakon što je majka djevojčice osumnjičenog uhvatila na djelu. Policija je sutradan pokušala da ga uhapsi, ali nije zatečen na adresi na kojoj se do tada nalazio. U međuvremenu su došli do saznanja da je umakao u Hrvatsku.

Na Fejsbuk strancii "Stop pedofilija" objavljena je njegova fotografija nakon bjekstva kao i informacija da je on prvo napastovao dječaka od 12 godina u Kaknju, a kasnije devetogodišnju djevojčicu u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana