Na suđenju za ubistvo Miroslava Lazarevića razmimoišli se oko parafinske rukavice

Nebojša Tomašević
Na suđenju za ubistvo Miroslava Lazarevića razmimoišli se oko parafinske rukavice

Banjaluka - Nastavak ponovljenog suđenja Saši Vidoviću (37) iz Bijeljine i Aleksandru Bulatoviću (33) iz Banjaluke, kojima na teret stavljaju ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Novom Sarajevu, obilježili su oprečni stavovi odbrane i svjedoka Republičkog tužilaštva o izuzimanju eventualnih tragova barutnih čestica sa ruku optuženih.

Kriminalistički tehničar MUP-a Kantona Sarajevo koji je izuzimao parafinsku rukavicu Davor Samardžić kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da se optuženi nisu opirali da im s ruku budu uzeti tragovi. Međutim, Vidović, Bulatović i njihovi branioci su ustvrdili da za to nije bilo potrebne naredbe nadležnog tužilaštva. Bulatović je istakao da nije dao saglasnost da mu na ruke budu stavljene specijalne folije za izuzimanje barutnih čestica.

- Koliko znam, Bulatović se nije opirao i oba osumnjičena su bez problema dali da im se sa ruku izuzme parafinska rukavica. Smatram da su to učinili dobrovoljno. Tada je od njih oduzeta garderoba, kao i trenerka koja je pronađena u kontejneru, a za koju se sumnja da je odbacio Vidović - kazao je svjedok Samardžić.

Potvrdio je da je u Knjigu tragova MUP-a Kantona Sarajevo upisao da je od optuženih izuzeo garderobu i sa ruku specijalne folije za otkrivanje i izuzimanje barutnih čestica. Bulatovićev branilac Milan Petković pitao ga je da li je imao naredbu nadležnog tužioca za izuzimanje tragova, te istakao da je u sudskom spisu nema. Svjedok Samardžić je pojasnio da je sve radnje koje je obavljao radio po nalogu pretpostavljenog inspektora Mirnesa Hodžića koji je imao usmenu naredbu tužioca.

- Hodžić je na osnovu ovlašćenja tužioca vodio istragu i postupao sam po njegovim uputstvima. Naredba za izuzimanje tragova, garderobe, folija je bila usmena - pojasnio je Samardžić.

Republičko tužilaštvo tereti Bulatovića i Vidovića da su usmrtili Lazarevića 16. oktobra 2016. godine kada su na njega dva časa iza ponoći ispalili 24 hica iz automatske puške dok se vozio u “golfu 7” u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu. Pobjegli su u Sarajevo, gdje su zajedno s oružjem zapalili ukradeni BMNj Dž5. Nakon paljevine vozila oni su i uhapšeni. Bulatović je, navodi se u optužnici, pronađen u donjem vešu jer je ranije odbacio od sebe trenerku koja je bila nagorjela.

 Ukinuta presuda

Saši Vidoviću i Aleksandru Bulatoviću ponovo sude jer je Vrhovni sud RS ukinuo raniju presudu Okružnog suda Banjaluka kojom su bili osuđeni na 39 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića. Bulatović je bio dobio 19, a Vidović 20 godina robije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana