Na suđenju za ubistvo Milovanovića prikazani vidio-snimci: Kroz suze gledala posljednje sate jedinca

Nebojša Tomašević
Na suđenju za ubistvo Milovanovića prikazani vidio-snimci: Kroz suze gledala posljednje sate jedinca

Banjaluka - Optuženi za ubistvo Goran Bilčar (27) iz Laktaša i njegova žrtva Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice nisu imali sukoba u pekari “Marčelo” prije tragične tuče na ulici. To se moglo vidjeti juče sa snimaka video-nadzora koji su juče prezentovani u banjalučkom Okružnom sudu.

Bilčara terete da je 16. oktobra prošle godine usmrtio Milovanovića tako što ga je tokom tuče ubo šrafcigerom u glavu u banjalučkoj ulici Nikole Pašića kod parka poznatog kao “Kupusište”. U ovom slučaju zbog učestvovanja u toj krvavoj tuči na optuženičkoj klupi se nalaze Bilčarev prijatelj Marko Mihajilović (27) iz Banjaluke, te Đorđe Borovčanin (25)  i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice koji su bili u društvu ubijenog.

Okružni tužilac Saša Labotić juče je u sudnici pustio nekoliko video-snimaka sa nadzornih kamera na kojima se vidi šta se dešavalo u pomenutoj pekari, kao i u blizini mjesta ubistva kobne večeri 18. oktobra lani. Tužilac je prikazivao i komentarisao snimke a majka ubijenog Milovanovića je plačući gledala posljednje sate života svog jedinca. 

Na snimcima sa nadzornih kamera vidi se da u pekari “Marčelo” prije ubistva nije bilo svađe između društava Gorana Bilčara i ubijenog Bojana Milovanovića. Kamere su snimile kako Milovanović, Đenedija, Borovčanin i još dva momka dolaze automobilom “fijat” ispred pekare, a zatim ulaze u kupovinu oko dva sata ujutro. Oni uzimaju hranu i staju za stol na sredini pekare. Ubrzo dolaze optuženi Bilčar, Mihajilović i njihov prijatelj Vlado Novaković. Oni takođe uzimaju hranu i sjedaju za sto u blizini. U jednom momentu na snimku se vidi kako Đenedija uzima nož sa stola, čisti ga i stavlja u unutrašnji džep jakne. Nakon toga mladići iz Kozarske Dubice odlaze iz pekare u kojoj ostaju Bilčar i Mihajilović. Na drugom se snimku može vidjeti da se Borovčanin u trenutku ulaska u vozilo svađa sa nekim, te ulazi i izlazi iz vozila. Ne vidi se sa kim se svađa. Nakon toga vidi se kako mladići iz Kozarske Dubice nekoliko puta vozilom prolaze kraj pekare “Marčelo”. U jednom trenutku Bilčar izlazi iz pekare i automobilom se zaustavlja na putu, a zatim Mihajilović sjeda u njegov BMW. Tada ponovo automobilom “fijat” mladići iz Kozarske Dubice zaobilaze BMW, a koji zatim  velikom brzinom kreće za njima.  Na sljedećem snimku se vide kako dvojica mladića iz Kozarske Dubice bježe sa mjesta ubistva, a tom prilikom za njima trči Mihajilović.

Svjedok 

Svjedok Jadranko Pilipović potvrdio je da na kući u ulici Nikole Pašića ima šest kamera, ali da jedna često ne radi. Potvrdio je da je snimke s video-nadzora kobne večeri kada se desilo ubistvo predao policiji na njen zahtjev. Za to je, kako je rekao, dobio potvrdu.

Sa snimka kamere sa njegove kuće se vidi kako bježe mladići iz Kozarske Dubice, a kako ih ganja Marko Mihajilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana