Na području regije Bijeljina utvrđeno 117 nepravilnosti

Srna
Na području regije Bijeljina utvrđeno 117 nepravilnosti

BIJELjINA - Republički saobraćajni inspektori su na području regije Bijeljine u unutrašnjem prometu u prošloj godini obavili 255 kontrola, od čega su u 117 slučajeva utvrdili nepravilnosti, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću u Inspektoratu Srpske Dušanka Makivić.

Makivićeva je navela da je subjektima kontrole, sa ciljem otklanjanja nepravilnosti, izrečeno 45 upravnih mjera, dok je zbog počinjenih prekršaja izdat 171 prekršajni nalog u vrijednosti od 103.400 KM.

"Najveći broj nepravilnosti utvrđen je kod stanja puteva i njihovog održavanja, posjedovanja legitimacije/kvalifikacione kartice za vozača motornog vozila, posjedovanje odobrenja za vanredni prevoz, urednost vršenja međunarodnog linijskog prevoza lica, vršenje tehničkog pregleda, urednost vršenja javnog vanlinijskog prevoza lica i drugo", navela je ona.

Makivićeva je navela da je s obzirom na stalno povećanje broja učesnika u saobraćaju i protekle godine poseban akcenat u radu Republičke saobraćajne inspekcije usmjeren je na kontrolu rada stanica za tehnički pregled vozila, kao i suzbijanje nelegalnog prevoza lica i stvari.

"Inspektori su tokom 2019. godine izrekli i 18 mjera zabrane, koje su se odnosile na privremenu zabranu rada stanica tehničkog pregleda zbog fiktivnog tehničkog pregleda izvršenog bez prisustva i testiranja vozila, deklarisanja neispravnog vozila ispravim ili zbog neprisustvovanja stručnih lica kontroli", rekla je Makivićeva.

Prema njenim riječima, izrečene su i mjere zabrane zbog obavljanja nelegalnog prevoza putnika, te zabrane rada licima koja su zatečena na poslovima vozača, a nisu u radnom odnosu kod vlasnika vozila niti posjeduju legitimaciju za vozača motornih vozila.

Makivićeva je navela da su u šest slučajeva inspektori na području ove regije naložili uklanjanje objekata koji su nepropisno postavljeni u putnom pojasu.

Republička saobraćajna inspekcija je u 2019. godini u Republici Srpskoj izvršila ukupno 1.306 kontrola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana