Na Jahorini uhapšen Slobo Snajper

N.R.
Foto: MUP RS

PALE - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uhapsili su na Jahorini Slobodana Milutinovića, zvani Slobo snajper iz Novog Sada, potvrđeno je "Glasu Srpske".

MUP-a Srpske saopštio je, navodeći incijale, da je pored Milutinovića uhapšen i G.N. iz Novih Ledinaca.

"Glas" saznaje da je riječ o Goranu Nikoliću, koji je osumnjičen da je, kao i Milutinović, dio organizovane kriminalne grupe.

- U toku je kriminalistička obrada ovih lica iz Srbije, kao i pretresi lokacije i vozila koja koriste. Aktivnosti se sprovode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i Osnovnog suda u Istočnom Sarajevu – navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Milutinović, kontroverzni čelnik Fudbalskog kluba Kabel, dobro je poznat policiji, ima debeo dosije i zabranu dolaska na stadion, a za sada nije poznato zbog čega je lišen slobode.

Presudom Osnovnog suda u Novom Sadu, zbog nasilja mu zabranjen pristup stadionu "Karađorđe" kad FK Vojvodina, čije navijače kontroliše,  igra utakmice.

Sa fudbalskog terena protjeran je zbog izazivanja nereda, a svojevremeno je u svlačionici napao i igrača kluba koji "podržava".

Lani je preživio eksploziju džipa "porše kajen" u novosadskom naselju Grbavica jer je bombaš "promašio" i postavio slabiju eksplozivnu napravu od one koju je trebalo da podmetne. U posljednjih sedam godina još dva puta su mu postavljali eksploziv ispod automobila.

Srpski mediji javili su da iza brutalnog prebijanja Nikole Ćuluma (22), 1. februara ove godine u klupskim prostorijama stadiona fudbalskog kluba Vojvodina u Novom Sadu  stoje "navijači" FK Vojvodine, koje kontroliše Milutinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana