Muškarac upucao konja, policija mu pronašla arsenal oružja u kući

Nebojša Tomašević
Muškarac upucao konja, policija mu pronašla arsenal oružja u kući

BANjALUKA - Bojan T. iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz oružja usmrtio konja u Barlovcima, potvrđeno je Glasu Srpsku.

Prema nezvaničnim informacijama policija ispituje da li se radilo o krivolovu tokom koga je osumnjičeno slučajno pogodio konja ili je to namjerno uradio. 

Policijska Uprava  Banja Luka navodeći inicijale  saopštila je da Bojana T. terete da je počinio krivično djelo mučenje i ubijanje životinje, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

- B.T. se sumnjiči da je u januaru tekuće godine u mjestu Barlovci, Grad Banja Luka, pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio konja. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da navedena osoba posjeduje nelegalno oružje kojom prilikom su pronađeni i oduzeti pištolj, lovačka puška i lovački karabin sa pripadajućom dokumentacijom, kao i malokalibarska puška sa optikom i prigušivačem, automatska puška, vazdušna puška, poluautomatska puška sa skraćenom cijevi i više komada municije za koje ne posjeduje dokumentaciju, stoji u saopštenju. 

Dodaje se da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv osumnjičenog će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima..

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana