Hrabri policajci spasili Modričanina iz hladne Bosne

N. T.
Hrabri policajci spasili Modričanina iz hladne Bosne

MODRIČA - Zahvljujući hrabrosti i nesebičnosti policajaca iz Modriče Alekse Kojića i Mirsada Kumbarića spašen je još jedan ljudski život.

Oni su jutros brzom reakcijom uspjeli da sugrađanina N.B. (67) izvuku iz hladne Bosne ubijedivši ga da odustane od namjere da sebi oduzme život. Hrabri policajci su ispričali da je akcija spasavanja počela oko šest časova kada su obaviješteni da se N.B. udaljio od kuće i da porodica sumnja da će da se ubije.

- Odmah smo se uputili u potragu za njim i krenuli prema šljunkari na rijeci Bosni u mjestu Garevac jer smo imali informaciju da je otišao tamo. Kada smo stigli vidjeli smo čovjeka koji je ušao u vodu i odmakao nekih 30- tak metara od obale - kazao je Kojić za "Glas Srpske". Dodao je da su odmah, ne razmišljajući o svojim životima i hladnoći vode, zagazili u rijeku i počeli da pričaju sa njim kako bi ga odvratili od njegove namjere.

- Morali smo da biramo riječi i da s njim pričamo polako kako bi uspjeli da ga spasimo. Bio je u plićaku, ali na tom mjestu se kopa pijesak i ima dubokih rupa, pa je postojo strah da u njih upadne ili uskoči. Nije nam bilo hladno, iako su nam uniforme bile natopljene vodom - ispričao je Kojić.

Dodao je da je lagano išao prema čovjeku u vodi govreći mu da se smiri te ga je pozivao da zajedno izađu na obalu.

- Kolega Kumbarić takođe je zagazio u vodu. Nas dvojica ubjeđivali smo sugrađanina da se vrati na obalu. Govorili smo mu da ništa nije vrijedno da sebi oduzme život i da sve može da se sredi  - rekao je Kojić.

Istakao je da je to sve trajalo nekih 15-tak minuta i da je čovjek u jednom momentu krenuo iz rijeke prema obali.

- To je bilo veliko olakšanje, kao da nam je pao kamen sa srca jer smo shvatili da smo uspjeli da ga ubijedimo i da ćemo ga spasiti. Čim je došao blizu obale izveli smo ga iz rijeke, utoplili i službenim vozilom odvezli u Dom zdravlja Modriča - rekao je Kojić.

Hrabri policajci su istakli da im je to što su uspjeli da spasu nekome život najbolja medalja i priznanje za rad, ali i obaveza da budu još bolji. Kako saznajemo, Modričanin N.B. nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja prevezen je u bolnicu u Doboju gdje zadržan na liječenju na odjeljenju psihijatrije

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana