Darko Vračar osuđen za saobraćajnu nesreću: Godina i po zatvora zbog smrti prijatelja

N.T.
Darko Vračar osuđen za saobraćajnu nesreću: Godina i po zatvora zbog smrti prijatelja

BANjALUKA - Darko Vračar osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na godinu i po zatvora jer je pijan skrivio nesreću u kojoj je poginuo njegov drug Duško Despot.

Izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od tri godine. Predsjednik sudskog vijeća koje je izreklo presudu Branimir Jukić kazao je da će pomenuta mjera biti zamijenjena zatvorom ako je optuženi prekrši. 

Precizirao je da će optuženom za svakih šest mjeseci te mjere sud odrediti mjesec zatvora. 

Vračar je nesreću skrivio 26. aprila prošle godine kada je vozeći pijan sa oko dva promila alkohola u krvi "audijem" udario u BMW ispred sebe koji je skretao u mjestu Čađavica kod Ribnika. 

Usljed siline udara njegov suvozač Duško Despot je zadobio teške povrede od kojih je preminuo deset dana kasnije, 4. maja. U optužnici se navodi da Vračar nije držao dovoljno rastojanje od drugih vozila, te da je išao neprilagođenom brzinom od 55 kilometara na sat. 

Sudija Jukić je kazao da je sud kao olakšavajuće uzeo činjenicu da je optuženi neosuđivan, te da mu je u nesreći poginuo prijatelj sa kojim je bio dobar.

- Zbog tih olakšavajućih okolnosti mu je izrečena ublažena kazna ispod zakonskog minimuma od dvije godine - rekao je Jukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana