Mladić iz Foče osumnjičen za pranje novca: Lažnim dojavama ojadio kladioničare za 145.500 KM

N. T.
Mladić iz Foče osumnjičen za pranje novca: Lažnim dojavama ojadio kladioničare za 145.500 KM

FOČA - Nedeljko D. (23) iz Foče osumnjičen je da je kladioničarskim prevarama nezakonito zaradio oko 145.500 KM i tako oštetio veći broj osoba sa područja Jugoistočne Evrope, saznaje "Glasu Srpske".

Nezvanično saznajemo da se radi o dobro uigranoj kladioničarksoj prevari. Osumnjičeni je raznim osobama iz više zemalja iz Jugoistočne Evrope za novac slao navodno rezultate naštimanih utakmica.

- Sve se dogovaralo putem društvenih mreža i raznih aplikacija za slanje poruka. Osumnjičeni bi žrtvama govorio da ima sigurne rezultate naštimanih utakmica i da mogu da zarade kladeći se, ali da njemu moraju poslati određeni iznos novca kako bi im to oktrio-rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Foča, navodeći inicijale, saopštili su da su pretresli prostorije koje koristi osumnjičeni te pronašli određenu količinu novca i oružja. Navode da ga sumnjiče za pranje novca i  neovlaštenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- N. D. sumnjičimo da je od 03. novembra 2018. godine do 09. decembra 2021. godine u pošti i bankama podizao različite iznose vlasništvo većeg broja oštećenih lica iz različitih zemalja sa područja Jugoistočne Evrope. On je na taj način  ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 138.910 maraka i 3.403 evra  - saopšteno je iz PU Foča.

Navodi se da su pretresom kod osumnjičenog osim novca, pronađeni i zaplijenjeni mobilni telefon, kao i vojna puška marke „Zastava M-48" i određena količina municije.

- Nakon kompletiranja predmeta nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu, protiv  N.D., će biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima pranje novca i neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - saopštila je policija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana