Miljatović lovačkom kamerom mjesecima snimao kretanje načelnika Bašića

G.S.
Miljatović lovačkom kamerom mjesecima snimao kretanje načelnika Bašića

BANjALUKA - Aleksandar Miljatović najmanje tri mjeseca snimao je načelnika Krim policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića, a kojeg je zatim ubio 21. marta prošle godine, potvrđeno je za Srpskainfo.

Ovi dokazi pronađeni su u laptopu Aleksandra Miljatovića, a koji je pronađen prilikom pretresa stana.

Izvor Srpskainfo potvrdio je da je Miljatović kameru postavio na garaži koja se nalazi preko puta zgrade u kojoj je živio Bašić.

– Radi se o lovačkoj kameri koja se aktivira na pokrete i koja bilježi slike. Ona je postavljena tako da snima dio ulice i garažu od Bašića. Čak se na jednom snimku vidi i Miljatović – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, kameru je postavio da vidi kada se Bašić kreće, kad ide na posao, s posla, uzima li auto iz garaže.

– Bašić je dio slika izbrisao, ali je većina pronađena. Ovo je još jedan neoborivi dokaz protiv njega – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Nakon hapšenja, Aleksandar Miljatović priznao je da je ubio Radenka Bašića tokom ispitivanja u policiji. Miljatović je policiji ispričao da je Dalibor Railić zvani Dugi naručio ubistvo Bašića, kako su isplanirali, te su isto i sproveli u djelo.

Bašić je ubijen 21. marta u prijedorskom naselju Pećani. Usmrćen je oko 6.50, kada je krenuo na posao u PU Prijedor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana