Miladin Kovačević negrao napad na djevojku

Tanjug
Miladin Kovačević negrao napad na djevojku

BEOGRAD - Miladin Kovačević saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu gdje je u cijelosti negirao da je prijetio djevojci T. T. (26) prije tri dana u centru Beograda.

Nakon saslušanja, Tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor imajući u vidu da je ranije osuđivan i da je djevojka prijavila da ga se veoma plaši, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kovačević je u odbrani naveo da se vidio sa T.T, ali da joj te večeri nije prijetio niti da joj je nanio povrede. Nakon što je detaljno opisao kako se oštećena ponašala i šta se sve događalo, nije želio da odgovara na pitanja zamjenika tužioca, navodi Tužilaštvo u saopštenju.

Kovačevića terete za krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i zlostavljanje i mučenje, jer je djevojci prijetio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon, rečeno je Tanjugu u petak u Tužilaštvu.

Djevojka koja je da je prijavila u petak je Tužilaštvu dostavila "povrednu listu", a Tužilaštvo je najavilo da će naložiti vještačenje tih povreda.

Takođe, u daljem toku krivičnog postupka Tužilaštvo namjerava da ispita i oštećenu djevojku, kao i njenu rođaku kod koje je pobjegla nakon svađe sa Kovačevićem.

Tužilaštvo će pregledati video zapise i preduzeti i sve druge dokazne radnje, a radi pravilnog utvrđivanja činjenicnog stanja.

Nakon toga će donijeti konačnu odluku i obavijestiti javnost o daljem toku postupka, navodi se u saopštenju.

Kovačević je javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bjekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana