Migrant (25) pokušavajući se zakačiti za voz ostao bez obe noge

Nebojša Tomašević
Migrant (25) pokušavajući se zakačiti za voz ostao bez obe noge
Migrant (25) pokušavajući se zakačiti za voz ostao bez obe noge

ZVORNIK - Migrant iz Sirije, čiji identitet nije saopšten, ostao je bez obje noge kada je pokušao da uskoči u voz u pokretu u Karakaju kod Zvornika, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nesreća se desila juče oko 1.10 časova na željezničkom mostu u Karakaju i to izvan pružnog prelaza. Nesrećni migrant je pokušao da se ukrca na voz koji se kretao, ali se okliznuo i pao pod točkove lokomotive koji su mu prešli preko nogu.

- Voz je išao iz Zvornika prema Srbiji, a migrant je trčeći pokušao da se ukrca. Krenuo je da uskoči u vagon cisterni, te da se zakači za šipke. S obzirom da se voz brže kretao, nije uspio da se čvrsto uhvati, već se okliznuo i pao na tračnice. Zadobio je teške povrede nogu i glave, a pao je bukvalno ispod voza i prava je sreća da nije poginuo - kazao je izvor blizak istrazi.

U "Željeznicama Republike Srpske" (ŽRS) su kazali da u nesreći nije učestovao njihov, već voz privatnog operatera "Kombinovani prevoz Beograd".

- Koliko znamo, voz je prevozio 26 praznih cisterni za Bugarsku i išao je iz Zvornika prema Srbiji. Prema našim saznanjima, migrant je pokušao da se ukrca na jedan od vagona, ali je pao ispod voza i teško povrijeđen - kazala je portparolka "ŽRS" Nada Savić-Stevanović.

Naglasila je da su česti slučajevi da migranti pokušavaju da se krišom ukrcaju u vozove što predstavlja veliki problem.

- Iako policija interveniše kako bi ih spriječila da uskaču u vozove, taj problem je i dalje veoma prisutan. Veoma je opasno po njih jer mašinovođe ne mogu da ih vide - kazala je Savić-Stevanović.

Policijska uprava (PU) Zvornik saopštila je da uzrok nesreće još nije utvrđen te da će to biti poznato nakon istrage.

- Policiji je oko dva časa  ujutro prijavljeno je da je u mjestu Karakaj voz udario muškarca. Na teren su odmah poslati policijski službenici, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina. Utvrđeno je da muškarac kojeg je udario voz teško povrijeđen i prevezen je u bolnicu u Zvorniku gdje je i zadržan - kazao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar, ali nije mogao da kaže identitet povrijeđenog ni detalje nesreće.

Povrede

U bolnica u Zvorniku kazali su da je povrijeđeni migrant operisan i trenutno je izvan životne opasnosti.

- Zadobio je teške povrede nogu i amputirane su mu obje potkoljenice. Takođe ima i povredu glave, ali ona nije opasna. Trenutno je stabilno -kazali su u zvorničkoj bolnici.

 
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana