Migrant (25) pokušavajući se zakačiti za voz ostao bez obe noge

Nebojša Tomašević
Migrant (25) pokušavajući se zakačiti za voz ostao bez obe noge

ZVORNIK - Migrant iz Sirije, čiji identitet nije saopšten, ostao je bez obje noge kada je pokušao da uskoči u voz u pokretu u Karakaju kod Zvornika, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nesreća se desila juče oko 1.10 časova na željezničkom mostu u Karakaju i to izvan pružnog prelaza. Nesrećni migrant je pokušao da se ukrca na voz koji se kretao, ali se okliznuo i pao pod točkove lokomotive koji su mu prešli preko nogu.

- Voz je išao iz Zvornika prema Srbiji, a migrant je trčeći pokušao da se ukrca. Krenuo je da uskoči u vagon cisterni, te da se zakači za šipke. S obzirom da se voz brže kretao, nije uspio da se čvrsto uhvati, već se okliznuo i pao na tračnice. Zadobio je teške povrede nogu i glave, a pao je bukvalno ispod voza i prava je sreća da nije poginuo - kazao je izvor blizak istrazi.

U "Željeznicama Republike Srpske" (ŽRS) su kazali da u nesreći nije učestovao njihov, već voz privatnog operatera "Kombinovani prevoz Beograd".

- Koliko znamo, voz je prevozio 26 praznih cisterni za Bugarsku i išao je iz Zvornika prema Srbiji. Prema našim saznanjima, migrant je pokušao da se ukrca na jedan od vagona, ali je pao ispod voza i teško povrijeđen - kazala je portparolka "ŽRS" Nada Savić-Stevanović.

Naglasila je da su česti slučajevi da migranti pokušavaju da se krišom ukrcaju u vozove što predstavlja veliki problem.

- Iako policija interveniše kako bi ih spriječila da uskaču u vozove, taj problem je i dalje veoma prisutan. Veoma je opasno po njih jer mašinovođe ne mogu da ih vide - kazala je Savić-Stevanović.

Policijska uprava (PU) Zvornik saopštila je da uzrok nesreće još nije utvrđen te da će to biti poznato nakon istrage.

- Policiji je oko dva časa  ujutro prijavljeno je da je u mjestu Karakaj voz udario muškarca. Na teren su odmah poslati policijski službenici, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina. Utvrđeno je da muškarac kojeg je udario voz teško povrijeđen i prevezen je u bolnicu u Zvorniku gdje je i zadržan - kazao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar, ali nije mogao da kaže identitet povrijeđenog ni detalje nesreće.

Povrede

U bolnica u Zvorniku kazali su da je povrijeđeni migrant operisan i trenutno je izvan životne opasnosti.

- Zadobio je teške povrede nogu i amputirane su mu obje potkoljenice. Takođe ima i povredu glave, ali ona nije opasna. Trenutno je stabilno -kazali su u zvorničkoj bolnici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana