Mandić u pritvoru zbog ubistva mladića

Nebojša Tomašević
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor Daliboru Mandiću (36) iz Banjaluke, koga terete za ubistvo radnog kolege Ariela Bogdanovića (28), kojeg je devet puta izbo nožem.

Ta mjera je izrečena na prijedlog nadležnog tužilaštva zbog bojazni bjekstva osumnjičenog, težine krivičnog djela i bojazni da bi njegovo puštanje dovelo do uznemirenja javnosti i remećenja javnog reda i mira.  Pritvor je određen i zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo.

Mandić je kako saznajemo pred tužiocem priznao krivično djelo što je ranije učinio i u policiji. On je potvrdio da  je imao loše odnose sa kolegama na poslu, među kojima je i bio ubijeni te je ispričao i kako je imao teško djetinjstvo i određene probleme koji su uticali na njega.

Ipak, kako saznajemo, negirao je da je planirao zločin, tvrdeći da je žrtvu slučajno sreo na ulici dok je džogirao.

-Tvrdio je da je zbog džogiranja sa sobom nosio ruksak i rezervnu odjeću. Rekao je da je nož nosio radi svoje bezbjednosti – rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Bogdanovića slučajno sreo na ulici, nedaleko od Tržnog centra "Delta Planet" i da su razmijenili nekoliko riječi.

-Osumnjičeni tvrdi da je Bogdanović krenuo prema njemu, te da je nakon toga izvadio nož i nanio mu prvi ubod, ali da ne zna zašto je to uradio i da nije bio pri sebi... Sve ukazuje da se radi o psihički nestabilnoj osobi, zbog čega će najvjerovatnije biti zatraženo njegovo neuropsihijatrijsko vještačenje - kaže taj izvor.

 Potvrdio je  da je imao loše odnose sa  ubijenim Bogdanovićem, ali nije precizirao zašto ga je ubio.

-Rekao je da je da se ni sa kim nije dobro slagao, da su ga svi ignorisali. Međutim to što je ispričao nije razlog da nekog ubiješ i sve ukazuje da se radi o osobi koja ima određene psihičke probleme zbog čega će vjerovatno biti traženo njegovo psihijatrijsko vještačenje - rekao je naš izvor.

Dodao je da su se tokom istrage pominjale određene informacije koje ukazuju da je mogući motiv ljubomora zbog neke djevojke, ali osumnjičeni nije o tome ništa rekao, niti je pominjao djevojku.

Mandića terete za teško ubistvo, a ovaj monstruozni zločin desio se  u petak, 2. decembra oko 19 časova u blizini benzinske pumpe  i tržnog centra “Merkator” u  Bulevaru srpske vojske u Banjaluci.

Izvor iz istrage kazao je da je policija došla do određenih indicija koje ukazuju da je Mandić unaprijed planirao zločin. On je navodno pripremio odjeću, te nož kojim je izvršio zločin, a  Bogdanovića je sačekao na putu sa posla. Susreli su se u blizini tržnog centra “Delta” gdje je došlo do sukoba. Mandić  je tu Bogdanovića  ubo nožem u leđa u predjelu ramena i on je, iako ranjen, pokušao da pobjegne. Pretrčao je  Bulevar srpske vojske, ali je pao u blizini benzinske pumpe gdje ga je Mandić sustigao te ubo još osam puta nožem i usmrtio.

Nakon toga se okrenuo i pobjegao dok je Bogdanović ostao nepomično da leži. Ubrzo je policija otkrila ko je počinio ovaj monstruozni zločin kao i kuda se kretao osumnjičeni  pa je iste noći uhapšen u iznajmljenom stanu u naselju Starčevica.

Istraga je pokazala da je nakon zločina osumnjičeni skinuo odjeću sa sebe, odnosno crvenu jaknu  i bacio je u kontejner. Policija je tu jaknu pronašla.

Mandić i Bogdanović su zajedno radili u jednoj IT firmi u Banjaluci.

Mandić je tokom ispitivanja i u policiji  rekao i gdje je odbacio nož s kojim je počinjen zločin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana