Majku bolesne djevojke ojadio za 5.500 KM

N. T.
Majku bolesne djevojke ojadio za 5.500 KM

TESLIĆ - Zoran Ristikić (56) iz Teslića, odranije poznat po prevarama, ponovo je došao pod lupu policije koja ga sada sumnjiči da je na osnovu lažnih obećanja od žene iz Dervente uzeo 5.500 KM kako bi joj pomogao u dobijanju ratne odštete za bolesno dijete, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Istraga je ovaj put protiv njega pokrenuta nakon što ga je prijavila majka djevojke kojoj je oštećen sluh u ratu i koja od tada ima brojne zdravstvene probleme.

- Žena je posredstvom Ristikića pokušala da ostvari određena prava za kćerku. On je obećao da će joj pomoći da dobije ratnu odštetu za povrede djeteta. Slagao joj je da je zastupnik svih lica koja su oštećena u ratu ili na radu. Prevarant je od nje tokom godine u više navrata tražio novac za određenu dokumentaciju kao i neke druge troškove koje je, navodno, imao tokom procesa ostvarivanja prava za njenu kćerku - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Prema njegovim riječima, prevarena žena mu je tokom prošle godine pa do dana prijavljivanja isplatila 5.500 KM, a nikakva prava nije ostvarila.

- Posumnjala je da je prevarena i raspitala se o Ristikiću kod drugih ljudi i otkrila da je riječ o prevarantu pa je slučaj prijavila policiji - kazao je naš izvor.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, saopštili su da su protiv Ristikića pokrenuli istragu.

- Slučaj je policiji u Derventi prijavila oštećena osoba koja je rekla da sumnja da je prevario Z. R. koji joj se predstavio kao zastupnik prava svih fizičkih lica, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Oštećena je navela da se sa osumnjičenim dogovorila da je zastupa u predmetu potraživanja ratne odštete za civilnu žrtvu rata i da mu je za to platila veći iznos novca. U toku je istraga o ovom slučaju - saopšteno je iz PU Doboj.

Ristikić je poznat po prevarama, a lani je prijavljen dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je na prevaru, lažnim obećanjima, od sugrađanke uzeo oko 30.000 KM. Tada je svojoj žrtvi obećavao da će joj “srediti” da dobije određenu nadoknadu za povredu koju je zadobila na radu u inostranstvu. Ovaj prevarant je i ranije na sličan način varao građane dobojske regije, a prilikom nekih prevara se predstavljao kao advokat.

Afera “Irak”

Zoran Ristikić je tokom 2011. godine sumnjičen da je prevario 17 radnika iz Teslića koje je odveo u Irak da rade. Oni za rad nisu dobili nikakvu nadoknadu, a prema njihovim riječima, na poslu su preživjeli pravu torturu. Poslodavci su im oduzeli dokumenta i držali ih zarobljene u gradu Erbilu, a živjeli su i radili u veoma teškim uslovima. Po povratku iz Iraka nekoliko radnika je podnijelo krivičnu prijavu protiv Ristikića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana