Lopovi iz Sarajeva uhapšeni u Banjaluci: Krali novac i vrijedne stvari iz automobila

Nebojša Tomašević
Lopovi iz Sarajeva uhapšeni u Banjaluci: Krali novac i vrijedne stvari iz automobila

BANjALUKA - Darko Š. (66) i Elma D. (50) iz Sarajeva uhapšeni su i ispitani u policiji zbog sumnje da su na području Banjaluke počinili 12 krađa u kojima su ukrali razne stvrari i novac ukupne vrijednosti 94.000 maraka, saznaje "Glas Srpske".

Oni su uglavnom provaljivali u automobile i iz njih krali sve što je vrijedno,  kao i novac koji bi pronašli.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći njihove inicijale, saopštila je da je osumnjičeni dvojac krađe činio u decembru lani i januaru ove godine. Istakli su da im na teret stavljaju krivično djelo teške krađe.

- Meta napada osumnjičenih  bila su vozila. Koristili su specijalne uređaje za blokadu signala, kojma su onemogućavali da oštećeni  zaključaju vozila. Nakon toga bi oni ulazili u automobile i krali novac i skupocjene predmete - saopštila je PU Banjaluka.

Dodali su da je policija prilikom hapšenja kod D.Š. pronašla specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upokovan u tablet.

- Pretresen je i stan na području grada Banjaluka, i vozila koje su koristili osumnjičeni. Pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela. Takođe, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koji su koristila osumnjičena lica, na području grada Sarajeva, a tom su prilikom pronađena i oduzeta četiri laptopa i mobilni telefon-rekli su u PU Banjaluka.

Istakli su da su sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete  pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a  po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

- Nakon zavšene kriminalističke obrade, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva se izjasnio da se protiv navedenih lica dostavi izvještaj u redovnoj proceduri - saopštila je policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana