Lažni službenik BIA i CIA opelješio ženu

Nebojša Tomašević
Lažni službenik BIA i CIA opelješio ženu

SREBRENICA - Poznati prevarant Slađan Đorđević (41) iz Srebrenice ponovo je pod lupom istražilaca, a ovaj put osumnjičen je da je prevario sugrađanku za oko 1.000 KM tako što joj se lažno predstavio kao službenik Bezbjednosno-informativne agencije Srbije (BIA) i obećao da će “srediti” donaciju za popravku kuće.

Prema saznanjima “Glasa Srpske”, Đorđević je došao na vrata ženi za koju je znao da treba pomoć u izgradnji kuće.

- Rekao je da joj može pomoći, da radi u “moćnoj agenciji BIA” i da će joj “srediti” donaciju za kuću. Rekao joj je da za uzvrat treba da mu da novac za papire. Žena mu je povjerovala i dala mu 300 KM - kazao je naš izvor.

Dodao je da je prevarant, dok je bio u kući, iskoristio momenat kada je žena izašla u drugu sobu te je iz njenog novčanika uzeo još 700 KM i pobjegao.

- Kada se žena vratila u dnevni boravak, vidjela je da je “gost” ukrao novac i pobjegao. Shvatila je da se radi o prevarantu pa je cijeli slučaj prijavila policiji - rekao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, Đorđević je sredinom ovog mjeseca pokušao da prevari više osoba, kojima se predstavljao kao pripadnik agencije BIA, ali i američke Centralne obavještajne agencije (CIA), ali je samo  oštećena žena nasjela na njegovu priču.

Policijska uprava Zvornik, navodeći inicijale, saopštila je da je Đorđević prijavljen Okružnom tužilaštvu Bijeljina zbog sumnje da je počinio krivična djela prevara i krađa.

- Lice S. Đ. sumnjičimo da je sredinom januara na području Srebrenice, predstavljajući se kao službenik bezbjednosne agencije, od oštećene tražio novac kako bi joj omogućio određene pogodnosti. Takođe ga teretimo da je tom prilikom iskoristio odsustvo oštećene te iz njenog novčanika ukrao još novca i pobjegao - naveli su iz policije.

Potvrdili su da je osumnjičeni poznat odranije po činjenju krivičnih djela, ali nisu navodili detalje. Policijska uprava Zvornik za njim je nedavno bila raspisala potragu zbog prevare. Đorđević je hapšen i prije pet dana u Banjaluci zbog sumnje da se lažno predstavio kao službenik Interpola da ne bi platio račun u hostelu u Banjaluci, gdje je prespavao.

Lažni agent

Slađan Đorđević prevare je činio i tokom 2018. godine, kada se predstavljao kao agent Evropske policijske asocijacije pokazujući ovlašćenim licima službenu legitimaciju EPA. To je činio tokom 2018. u Derventi, gdje je pokušao da prevari više ljudi. Policija je kasnije utvrdila da nije član te asocijacije kao i da je službena legitimacija koju je pokazivao nevažeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana