Lažna inspektorka iz Banjaluke osumnjičena za 11 prevara, „zaradila“ više od 36.000 KM

GS
Lažna inspektorka iz Banjaluke osumnjičena za 11 prevara, „zaradila“ više od 36.000 KM

BANjALUKA - Banjalučanka Danijela Lazić (39) osumnjičena je da je počinila 11 prevara i da je, za nešto više od godinu, od građana na području Banjaluke uzela oko 36.162KM.

Ona je osumnjičena da je varala ljude obećavajući im razne pogodnosti,  donacije, podsticaje, pomoć pri rješavanju paprirologije, a predstavljala se da je zaposlena kao inspektorka.

Uhapšena je u operativnoj akciji usmjerenoj na rasvjetljavanje imovinskih krivičnih djela.

-D.L. iz Banjaluke, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je počinila 11 krivičnih djela prevara i tri krivična djela lažno predstavljanje. Sumnjiči se da je krivična djela počinila u vremenskom periodu od ljeta 2019. godine do decembra 2020. godine na području Banjaluke, dovodeći oštećene u zabludu da će im omogućiti isplatu donacija, pružiti pomoć prilikom rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, dobijanja podsticaja za poljoprivredu, predstavljajući se da je zaposlena kao inspektor Gradske uprave Grada Banjaluka i inspektor u Inspektoratu Republike Srpske  navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaju da je na taj način D.L. za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 36.162 KM i protiv te osobe je dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Lazićeva je bila prijavljena i ranija, Tada je od vlasnice banjalučkog kozmetičkog salona uzela 455 KM na ime uplata taksa za poslovne prostore, lažno se predstavljajući kao inspektor.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana