Laktašanin uhapšen zbog napada, a njegov sugrađanin jer je vrijeđao i ometao policajce

Jasmina Salopek
Laktašanin uhapšen zbog napada, a njegov sugrađanin jer je vrijeđao i ometao policajce

BANjALUKA – Aleksandar V. (38) iz Laktaša uhapšen je zbog sumnje da je ispred ugostiteljskog objekta u ovom gradu nanio povrede glave jednoj osobi, a njegov sugrađanin Slobodan P. (27) jer je nakon dolaska policije na mjesto napada vrijeđao i ometao policajce, saznaje „Glas Srpske“.

I Aleksandar V. i Slobodan P. Bili su pijani.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su, navodeći inicijale osumnjičenih, da su oni uhapšeni u subotu zbog više krivičnih djela.

-Službenici Policijske stanice Laktaši lišili su slobode lice A. V. zbog sumnje da je počinio krivično djelo tjelesna povreda, a lice S. P. zbog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija – saopštno je iz policije.

U policiji su pojasnili da je istog dana, oko 22,15 časova, prijavljeno  da se ispred ugostiteljskog objekta u Laktašima nalazi lice sa vidim povredama u predjelu glave. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a oštećenom licu je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

-Preduzimanjem mjera i radnji službenici su utvrdili da se lice A. V. može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela, te je uhapšen i podvrnut ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno da ima 2,02 promila alkohola u organizmu – pojasnili su u policiji.

Ističu da je drugoosumnjičeni Slobodan P. tokom uviđaja vrijeđao policajce, te se oglušio o zakonito izdato naređenje zbog čega je uhapšen.

-S.P. je takođe podvrnut ispitivanju na prisustvo alkohola, a tom prilikom je utvrđeno da ima 2,18 promila alkohola u organizmu – navode iz policije.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv A. V. biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu, a protiv S. P. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana