Krvavi obračun u Batkoviću kod Nevesinja:  Nož i pištolj radili zbog para

Jelena Stanić
Krvavi obračun u Batkoviću kod Nevesinja:  Nož i pištolj radili zbog para

Nevesinje -  Suvlasnik firme “Eurolajn” i vlasnik diskoteke u Nevesinju,  Aleksandar Ristić zadobio je 11 rana nožem u obračunu sa braćom Milošem i Jovanom Beštićem. On je tokom sukoba hicem iz pištolja ranio u stomak Jovana Beštića dok je drugi Beštić povrijedio Ristićevog prijatelja Spasu Samardžića.

Policija istražuje uzroke ovog obračuna a dvije priče su juče kružile Nevesinjem. Po prvoj jedan od braće je pokušao da reketira privrednika a po drugoj u pitanju su neraščišćeni poslovni računi od ranije. Sukob se desio u subotu oko 23.15 časova u mjestu Batković kod Nevesinja. Tuči i pucnjavi prethodila je žestoka svađa.

- Navodno su Miloš i Aleksandar bili poslovni saradnici, ali su  već duže vrijeme u svađi, što je eskaliralo ovim obračunom. Beštići su bili u lokalu gdje se pojavio Ristić. Oni su ga provocirali, a on da bi izbjegao sukob otišao je kući. Međutim, braća su krenula za njim. Saznavši da ga traže Ristić je u pomoć pozvao  Samardžića - kazao je izvor “Glasa Srpske” .

Kada su braća stigla ispred porodičnog imanja nevesinjskog biznismena došlo je do svađe, naguravanja i tuče.

- Jovan je sa leđa uhvatio Ristića koji je u ruci imao oružje. Tokom naguravanja pištolj je opalio i pogodio Jovana u stomak. Kada je vidio da mu je brat ranjen, Miloš je potegao nož i zadao 11 uboda suvlasniku firme “Eurolajn” a zatim je ubo i Samardžića koji ga je pokušao odvojiti od Ristića - ispričao je naš izvor.

Prema nezvaničnim informacijama Miloš Beštić treba da ide na izdržavanje jednogodišnje kazne zatvora i u posljednje vrijeme navodno je često tražio novac od Ristića. Zbog toga se sumnja da je riječ o reketiranju. Policijska uprava Trebinje potvrdila je da je došlo do krvavog obračuna  četiri osobe ne navodeći sem inicijala druge detalje.

Ristić je zbog težine povreda prebačen u Univerziteski klinički centar  u Banjaluci, Jovan Beštić sa ranom u stomaku u Mostar dok je  Samardžić zadržan u nevesinjskoj bolnici zbog ubodne rane na leđima.

Tužilaštvo

Jedini nepovrijeđeni u sukobu, Miloš Beštić, saslušan je juče u policijskoj stanici, a biće i saslušani ostali akteri događaja nakon stabilizacije njihovog zdravstvenog stanja.

- Radi se na dokumentovanju djela i utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ovog incidenta  - rekli su u Okružnom tužilaštvu Trebinje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana