Korona odgodila suđenje za pokušaj ubistva novinara

N.T.
Korona odgodila suđenje za pokušaj ubistva novinara

BANjALUKA - Suđenje Nedeljku Dukiću (29) iz Kneževa, optuženom za pokušaj ubistva novinara RTV BN i portala gerila.info Vladimira Kovačevića (38) odgođeno je danas jer je njegov advokat Nebojša Pantić u samoizolaciji zbog bojazni da bi mogao biti zaražen virusom korona.

Predsjednik sudskog vijeća Blagoja Dragosavljević kazao je da je sudu dostavljen podnesak Pantića za odgodu s potvrdom nadležnog Doma zzdravlja.

-  Navedeno je da je advokat u samoizolaciji zbog putovanja u rizična područja. Na nastavku suđenja od njega će Sud zahtijevati dodatno objašnjenje - kazao je Dragosavljević.

Na današnjem suđenju trebao je da budu izvedeni dokazi odbrane i da svjedoče vještak specijalista sudske medicine i vještak za DNK analizu, ali i oštećeni Kovačević koji se nije pojavio u sudu.

Dukića terete da je pretukao i pokušao da ubije Kovačevića zajedno sa Markom Čolićem, koji je za to već pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.  Prema optužnici, oni su Kovačevića napali 26. avgusta 2018. godine pred njegovom zgradom u naselju Obilićevo u Banjaluci i pretukli ga metalnim teleskopskim palicama. Kovačević je zadobio teške povrede  glave.

Dukić je nakon premlaćivanja pobjegao, a predao se u novembru prošle godine. Tada mu je određen pritvor u kome se još nalazi. On je u ovom slučaju sa Okružnim tužilaštvom bio zaključio sporazum o priznanju krivice i pristao da bude osuđen na tri godine zatvora, ali je sud tu nagodbu odbio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana