Ko je naoružani muškarac sa snimka iz Mostara: Htio da proda automatsku pušku, pa se potukao sa kupcem

Srna
Ko je naoružani muškarac sa snimka iz Mostara: Htio da proda automatsku pušku, pa se potukao sa kupcem

MOSTAR - Naoružani muškarac u centru Mostara sa video snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama uhapšen je još 31. jula i nema veze sa navijačima koji su prije dva dana divljali gradom, rekao je Srni portparol MUP-a Hercegovačko neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Na društvenim mrežama sinoć se pojavio video snimak iz Mostara na kojem se vidi kako jedan muškarac hoda kroz Stari grad sa automatskom puškom u ruci. Snimak je unio veliki nemir među građane Mostara.
Marić kaže da je policija utvrdila da je muškarac sa automatskom puškom snimljen 31. jula.

- Policijska patrola je 31. jula oko 16.15 časova u Ulici Alekse Šantića zatekla je I.F. sa automatskom puškom "AK 47". Ovo lice reklo policiji da je pušku našao u Šantićevoj i da je htio prodati S.Ć" - rekao je Marić.

On navodi da je I.F imao vidne povrede na sebi i da se vjerovatno sa S.Ć. potukao zbog cijene.

- Osobe su lišene slobode i predate Odjeljenju kriminalističke policije - dodao je Marić i dodao da nije riječ o navijačima koji su prije dva dana divljali gradom.

Pojedini mediji video snimak muškarca sa oružjem su doveli u vezi sa huliganima i navijačima "Zrinjskog", koji su u subotu pravili nerede uoči utakmice sa "Veležom".

Oko 50 huligana tada je prešlo preko Starog mosta, te su lomili, palili i napadali građane. Tom prilikom oštećeno je jedan policijski automobil i lakše su povrijeđene dvije ženske osobe.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana