Kazne za 107 osoba zbog prosjačenja

Srna
Kazne za 107 osoba zbog prosjačenja

BANjALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u ovoj godini su sproveli niz aktivnosti na sprečavanju činjenja prekrašaja prosjačanje, te sankcionisali 107 lica, saopšteno je iz ove uprave.

Na području Policijske uprave Banjaluka tokom 2019. godine evidentirana su dva krivična djela krijumčarenje lica, dok u toku ove godine nije bilo evidentiranih krivičnih djela u vezi sa trgovinom ljudima.

Povodom 18. oktobra - Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, iz policije ističu da je Policijska uprava učestvovala u realizaciji aktivnosti čiji je cilj podizanje svijesti građana o problemu trgovine ljudima.

Iz Uprave je saopšteno da ovim aktivnostima žele da informišu javnost o mogućim načinima izvršenja krivičnih djela u vezi sa trgovinom ljudima i kako se zaštiti i preventivno reagovati.

“Na promotivnom posteru pod nazivom Spriječimo trgovinu ljudima objašnjeni su načini zloupotrebe ljudi različitih kategorija u svrhu trgovine i imaju za cilj upoznavanje građana sa mogućim vidovima trgovine ljudima, kako bi uočavanje takvih pojava adekvatno prijavili nadležnim institucijama”, naglašava se u saopštenju.

Policijska uprava Banjaluka poziva građane da, ukoliko imaju saznanja o aktivnostima koja se odnose na trgovinu ljudima ili su i sami žrtve zloupotrebe, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni broj 122.



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana