Jureći na posao podletio pod kamion

J. S.
Jureći na posao podletio pod kamion

VITEZ - Marin K. (22) iz Novog Travnika poginuo je na licu mjesta kada je “fordom” podletio kamion MAN kojim je upravljao H. Đ. (24) iz Viteza u mjestu Krčevine kod Viteza.

Saobraćajna nesreća desila se u petak u 5.50 časova na magistralnom putu Vitez-Travnik u kojem je učestvovao i kamion “volvo” iza čijeg volana je bio Š. M. (43) iz Bugojna.

Marin K. je, kako saznajemo, žurio na posao te je pretičući ostala vozila velikom brzinom podletio pod kamion. Iz smrskanog “forda” tijelo mladića su izvukli vatrogasci.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK) su rekli da je istraga u toku.

- Smrtno je stradao vozač automobila. Na mjesto nesreće je izašao tužilac, te će nakon istrage biti poznati detalji nesreće - saopšteno je iz MUP-a SBK.

Život je izgubio i vozač traktora M. Z. (49) iz Banovića koji je stradao kada se prevrnuo traktor kojim je upravljao u mjestu Pribitkovići u četvrtak popodne.

U odvojenoj nesreći teško su povrijeđeni su i Sarajlije, vozač “golfa” A. B. (22) i njegov saputnik I. L. (22), kada su u petak, malo iza ponoći, iz nepoznatog razloga sletjeli sa puta u mjestu Kazine Bare kod Hadžića. Treći putnik u “golfu” A. B. (20) je prošao sa lakšim povredama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana