Jednomjesečni pritvor Brčaku osumnjičenom za pokušaj ubistva navijača

Srna
Jednomjesečni pritvor Brčaku osumnjičenom za pokušaj ubistva navijača

BRČKO - Tužilaštvo Brčko distrikta predložilo je, a Osnovni sud potvrdio jednomjesečni pritvor licu čiji su inicijali M.D. (22) iz Brčkog, osumnjičenom sa još jednim licem za pokušaj ubistva iz vatrenog oružja navijača “Crvene zvezde”, saopšteno je iz Tužilaštva.

M.D, koji je osumnjičen i za krivično djelo nedozvoljeno držanje vatrenog oružja ili eksploziva, pritvor je određen zbog opasnosti da će pobjeći, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove u krivičnom postupku.

Tužilaštvo distrikta vodi istragu protiv ovog i još jednog lica zbog sumnje da su se 20. juna oko 14.00 časova na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, u mjestu Trnjaci, automobilom kojim je upravljao M.D. približili koloni vozila u kojoj su bili navijači Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” koja se kretala za Beograd, nakon čega je drugi osumnjičeni iz automatskog oružja nepoznate marke ispalio više metaka u pravcu kolone.

Usljed toga došlo je do oštećenja na oba vozila u koloni, puščano zrno je probilo vjetrobransko staklo zadnjeg vozila, te nanijelo povrede dvojici maloljetnih navijača “Crvene zvezde” iz Prijedora, pri čemu je R.D. teško povrijeđen jer ga je metak pogodio u vratni dio kičme.

Osumnjičeni je otkriven, uhapšen i juče doveden u prostorije Tužilaštva distrikta, gdje ga je tužilac ispitao.

Tužilaštvo, u saradnji sa Policijom distrikta, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnih djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te neodložno procesuiranje svih osumnjičenih, navedeno je u saopštenju. /

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana