Jašarevića puštaju na slobodu

D. O.
Jašarevića puštaju na slobodu

BANjALUKA - Vozač u Republičkoj upravi civilne zaštite Milan Jašarević, osumnjičeni u predmetu "korona ugovori", biće pušten da se brani sa slobode.

Potvrđeno je to "Glasu Srpske" u Republičkom javnom tužilaštvu, gdje su dodali da ne postoje zakonski razlozi za određivanje pritvora.

Jašarević je uhapšen u ponedeljak zbog povezanosti s bivšim direktorom Instituta za javno zdravstvo RS Branislavom Zeljkovićem i sumnje da mu je pomagao da izbjegne hapšenje na dan akcije.

Jašarević je Zeljkovića, kako saznajemo, u septembru prošle godine kada je za njim tragala policija odvezao u Beograd i vratio u Banjaluku. Zeljković se potom predao policiji, nakon čega je izjavio da je bio u Beogradu dok je policija vršila pretres u Banjaluci i da nije ni znao da će biti ispitivan. Tužiocima je tvrdio kako nije izbjegavao dolazak na saslušanje. Zeljković je rekao da je imao zakazan pregled u Beogradu i da je zbog toga napustio Banjaluku, te da nije znao kada će biti pretres i da će se u to vrijeme ukazati potreba za njegovim ispitivanjem. Iz Republičke uprave civilne zaštite, u kojoj je Jašarević zaposlen su poručili da nemaju informacije o ovom slučaju.

Dodali su da je Jašaravić zaposlen na poziciji višeg stručnog saradnika za planiranje, obuku i međunarodnu saradnju i da ga je Republička uprava civilne zaštite preuzela iz Narodne skupštine Republike Srpske, kao i da je odlukom direktora stavljen na raspolaganje Timu za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

- On obavlja zadatke u tom tijelu kojem je stavljen na raspolaganje 24 sata. Na čelu tog tima je Nenad Stevandić - naveli su iz Republičke uprave civilne zaštite.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana