Izvještaj protiv radnice Doma za stara lica Prijedor: Duplim računima prisvojila više od 37.000 KM

N. R.
Izvještaj protiv radnice Doma za stara lica Prijedor: Duplim računima prisvojila više od 37.000 KM

PRIJEDOR - Radnica prijedorskog Doma za stara i bolesna lica Ljiljana M. iz Novog Grada prijavljena je Tužilaštvu zbog sumnje da je prisvojila oko 37.000 KM od naplate smještaja i usluga medicinske njege u ovom domu, saznaje “Glas Srpske”.

Protiv osumnjičene izvještaj je predala Policijska uprava Prijedor, koja je tereti za više krivičnih djela.

- Osumnjičena je pravila i potpisivala duple račune za korišćenje smještaja i dodatnih usluga u domu, tako što je račune na kojima su navedeni samo iznosi smještaja predavala knjigovođi, dok je račune uvećane za dodatne troškove izdavala strankama i naplaćivala, ne prilažući ih knjigovođi, kao ni novac uplaćen na osnovu tih računa - rekli su u policiji.

Dodali su, navodeći inicijale, da se ona tereti da je ovo radila od novembra 2019. godine do februara ove godine.

- Osumnjičena je da je prisvajala novac koji su korisnici doma, odnosno njihovi srodnici, plaćali za smještaj i medicinsku njegu, a koji je trebalo da uplate na žiro-račun doma. Knjigovođi nije prijavljivala ni boravak pojedinih korisnika doma, a za koje je pravila ugovore i naplaćivala mjesečne iznose za korišćenje smještaja, dodatnih usluga i medicinske njege - kazali su u policiji.

Ona se tereti za pronevjeru u sticaju sa krivičnim djelima, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, povredu obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje te falsifikovanje isprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana