Izvještaj protiv direktorke javne ustanove zbog zloupotrebe službenog položaja

Srna
Izvještaj protiv direktorke javne ustanove zbog zloupotrebe službenog položaja

SREBRENICA - Policijska uprava Zvornik podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini protiv ženske osobe čiji su inicijali M.S. iz Srebrenice zbog sumnje da je, kao direktor jedne javne ustanove u ovom mjestu, zloupotrebom službenog položaja pribavila imovinsku korist od 14.595 KM.

U saopštenju Policijske uprave navodi se da je M.S. osumnjičena da je u svojstvu direktora javne ustanove u Srebrenici od juna 2017. do avgusta ove godine iskoristila svoj službeni položaj i ovlaštenje.

 Ona je, bez odluka Upravnog odbora javne ustanove naložila računovodstvenoj službi da joj vrše obračun neto plate uvećan za određeni iznos i za to uvećanje je bespravno primjenjivala odluku Upravnog odbora ustanove koja je glasila na ime drugog lica, čime je protivpravno pribavila imovinsku korist od 14.595 KM.

 “M.S. se tereti i da je u namjeri da drugome nanese štetu ili teže povrijedi prava drugog, samoinicijativno promijenila rješenje o prijemu u radni odnos za jedno lice i tom prilikom je pod istim brojem i datumom izmijenila sadržaj rješenja i kao takvo ga potpisala i ovjerila službenim pečatom javne ustanove”, dodaje se u saopštenju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana