Suđenje za ubistvo mladića u novogodišnjoj noći:Sud naredio novo neuropsihijatrijsko vještačenje optuženog Čambera

Nebojša Tomašević
Suđenje za ubistvo mladića u novogodišnjoj noći:Sud naredio novo neuropsihijatrijsko vještačenje optuženog Čambera

BANjALUKA - Specijalisti Psihijatrijske klinike iz Sokoca obaviće neuropsihijatrijsko vještačenje Dalibora Čambera (47) iz Laktaša, optuženog za ubistvo Duška Savanovića (24) i ranjavanje Alekse Babića.

Ovo je odlučilo sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda koje mu sudi nakon što su odbrana i tužilaštvo završili izvođenje  dokaza.

- S obzirom na to da imamo dva oprečna mišljenja o psihičkom stanju optuženog, sud smatra da je potrebno uraditi novo vještačenje. Vještak optužbe je rekao da je optuženi  bio u stanju smanjene uračunljivosti do bitno, ali ne i bitno, dok vještak odbrane kaže  da je bio bitno smanjeno uračunjiv. Ako bude potrebe, optuženi će biti prebačen u Sokolac radi opservacije i vještačenja - rekao je predsjednik vijeća  sudija Dragan Uletilović.

Vještak odbrane, specijalista sudske medicine Dalibor Nedić na osnovu medicinske dokumentacije  utvrdio da je Čamber imao lakše povrede.

- Radi se o krvnim podlivima desnog tjemena i u predjelu desnog oka gdje bio otok. Te povrede su mogle nastati od udarca nekim tupim tvrdim predmetom. Imao je i povredu natkoljenice i ona je mogla nastati od pada ili od šutiranja nogom - kazao  je Nedić.

Pojasnio je da je u potvrdi o predaji lica lišenog slobode bilo opisano da je Čamber imao povrede na čelu i lijevom laktu, ali da te povrede nisu napisane u medicinskoj dokumentaciji. Istakao je da se i tu radi o lakšim povredama.

Čamber je optužen da je zločin počinio 31. decembra lani oko 22.30 časova ispred benzinske pumpe "NIS Petrol" u Trnu. Tu je došlo do sukoba između njega i Milana Đurđevića  s jedne te Babića i  Savanovića s druge strane. Čamber je pucao na "mercedes" u kojem su bili Savanović i Babić, da bi nakon njihovog zaustavljanja i izlaska pucao na Babića i pogodio ga u lijevo stopalo i krenuo ka njemu. Savanović je tada krenuo za Čamberom i udario ga pesnicom u glavu i oborio.

Kada je pao na leđa, Čamber je ispalio hitac prema Savanoviću i on je preminuo u bolnici.  Đurđević je priznao krivicu i osuđen na godinu zatvora za pomoć učiniocu krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana