Izgorjela vikendica u Miljevini, uzrok ljudski faktor

Srna
Foto: Srna

FOČA - U selu Donji Budanj, u fočanskoj mjesnoj zajednici Miljevina, u šumskom požaru koji se proširio na imanje čiji je vlasnik S.S, izgorjeli su njegova vikendica i šupa, a uviđajem Policijske uprave Foča i inspektora za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara konstatovano je da je požar izazvan ljudskim faktorom.

Policija i vatrogasci lokalizovali su požar juče oko 17.30 časova, a obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Rad na rasvetljavanju i dokumentovanju ovog događaja je u toku, a nakon kompletiranja predmeta biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Policijska uprava Foča apelovala je da građani prilikom paljenja vatre na otvorenom obrate pažnju na okolinu, da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje mogu uticati na širenje vatre, kao i da vatru ne ostavljaju bez nadzora.

Lica koja ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu, policija će sankcionisati u skladu sa važećim zakonskim propisima.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara potrebno je da građani odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili nadležnu policijsku stanicu na dežurni broj 122, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Foča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana