Istraga smrti cazinskog maturanta: Mladić se upucao hicem iz pištolja

N.T.
Istraga smrti cazinskog maturanta: Mladić se upucao hicem iz pištolja

CAZIN - Maturant srednje škole u Cazinu Amar Bašagić (19) usmrtio se hicem iz pištolja u porodičnoj kući u cazinskom naselju Japića brdo, a policija istražuje da li se radi o nesretnom slučaju ili samoubistvu, potvrđeno je "Glasu Srpske"

Portparol MUP-a Unsko - sanskog Kantona Adnan Beganović, navodeći inicijale stradalog, rekao je da im je ovaj slučaj prijavljen sinoć i da je u toku istraga.

- Sinoć u 22.45 časa policijska  stanica Cazin zaprimila je dojavu građana da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u privatnoj kući na Japića brdu. Prilikom izlaska na lice mjesta patrola policije i pripadnici Doma zdravlja Cazin pronašli su beživotno tijelo B. A.  Pored njega je pronađen pištolj - kazao je portparol Beganović

Dodao da je o svemu obaviješteno Kantonalno tužilaštvo koje je naložilo da se obavi uviđaj.

- U toku je istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, odnosno da li se radi o nesretnom slučaju iz nehata ili samoubistvu. Prema dosadašnjim informacijama mladić nije ostavio ništa što bi ukazivalo da će se desiti ova tragedija - rekao je Beganović.

Istakao je da je  tijelo nastradalog odvezeno  na patologiju Kantonalne bolnice u Bihaću kako bi se uradila obdukcija i utvrdio uzrok smrti.

Beganović je rekao da više informacija ne može da kaže dok se ne završi istraga.

Prema nepotvrđenim pričama u Cazinu mladić je navodno našao oružje u kući i slučajno se upucao.

Vijest o Amarovoj smrti na Fejsbuk stranici je prenijela i njegova škola, "Prva srednja škola Cazin" čiji je on bio  ovogodišnji maturant.

Dženaza nastralom mladiću bit će obavljena sutra u 16 sati na porodičnom mezarju Japića brdo.  Brojni prijatelji putem društvenih mreža opraštaju se od mladića, motivi nisu poznati.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana