Istraga pljačke u Nikšiću u koju je uključen državljanin BiH: Bilećanin ukrao vozilo za pljačku i učestovao u zločinu

Nebojša Tomašević
Istraga pljačke u Nikšiću u koju je uključen državljanin BiH: Bilećanin ukrao vozilo za pljačku i učestovao u zločinu

BILEĆA - Stojan Albijanić (27) iz Bileće uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u oružanoj pljački oko 400.000 evra dovezenog u Poštu u Nikšiću tokom koje je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći njegove inicijale on je uhapšen zbog kraše automobila i razbojništva.

- Lice S. A.  sumnjičimo da se može dovesti u vezu s krađom vozila u Derventi počinjenog između 7. i 8. septembra kao i zbog krivičnog djela razbojništvo počinjenog u Crnoj Gori-navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Razbojništvo u Nikšiću je počinjeno u srijedu ujutro i trojica pljačkaša su tada napala radnike obezbjeđenja i ranila Mrdaka koji im se suprostavio i koji je kasnije preminuo. Pljčkši su se pred Poštu dovezli džipom "nisan kaškaji" BH registarskih oznaka, a vozilo su zapalili u mjestu Grebice kod Nikšića. Prema nezvaničnim informacijama  automobil je ukraden početkom septembra sa parkinga u Šantićevoj ulici u Derventi. Tragom ove informacije policija je i došla do određenih informacija da su neki od pljačkaša iz BiH što je i dovelo do hapšenja Albijanića. Prema nezvaničnim informacijama pripadnici Policijske uprave Trebinje tragaju za još jednom osobom koja se može dovesti u vezu s pomenutom pljačkom.

Iz Policijske uprave Trebinje, navodeći inicijale, saopštili su da su po naredbi Okružnog suda u Trebinju, izvršili su pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi Albijanić.

-  Tom prilikom pronađeni i privremeno oduzeti tragovi koji mogu poslužiti u rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništvo, koje se dogodilo istog dana u Nikšiću, u Crnoj Gori - saopštila je PU trebinje ne navodeći detalje.

Izvor blizak istrazi je kazao da Albijanić do sada nije imao kriminalni dosije.

Tojica maskiranih i naoružanih razbojnika u sriejdu ujutro su napali radnike obezbjeđenja koji su bili uz blindirano votilo koje je dovezlo novac pred Poštu u Nikšiću u Njegoševoj ulici. Tom prilikom razbojnici su radnike obezbjeđenja i poprksali biber sprejom, krenuli udarati kundakom. Dvojica radnika  su pala, a Mrdak se uhvatio u koštac sa jednim od napadača koji je, navodno, iz neposredne blizine pucao i pogodio Mrdaka u grudi. Prema nezvaničnim informacijama, novac je dopremljen zbog isplate penzija.

Tužilaštvo

Osumnjičeni Stojan Albijanić trebao bi biti predat u trebinjsko Okružno tužilaštvo, a zatim u saradnji s vlastima Crne Gore biti ispitan ili pedat njima. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije bio ispitan u policiji. U Tužilaštvu su pojasnili da su usmeno obaviješteni od Tužilaštva u Crnoj Gori o ovom hapšenju, ali su istakli da od njih moraju da dobiju zamolnicu za postupanje.

- Tom zamolnicom biće precizirano da li oni potražuju to lice za izručenje ili da li će tražiti da ga mi saslušamo i u kom svojustvu je ta osoba, da li svjedok ili osumnjičeni-rekli su u Tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana