Istraga o pljački novca “Elektroprivrede BiH”: Nema traga lopovima, ni nestalih 80.000 KM

J. S.
Istraga o pljački novca “Elektroprivrede BiH”: Nema traga lopovima, ni nestalih 80.000 KM

Tuzla - Razbojnici za kojima još traje potraga oteli su više od 80.000 KM preduzeća “Elektroprivreda ­BiH”, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Pljačka se desila u utorak oko 16 časova kada su lopovi presreli vozilo agencije za zaštitu ljudi i imovine “AE sigurnost” koja je prenosila novac iz poslovnica “Elektrokrajine” u Živinicama, Banovićima i Kalesiji.

- U pljački koja se dogodila u Tuzlanskom kantonu ukradeni su polozi gotovog novca odjeljenja obračuna i naplate od oko 80.000 KM - rekli su za “Glas Srpske” iz “Elektroprivrede BiH”.

Kako je kazao izvor blizak istrazi, vozilo agencije koje je prevozilo pomenuti novac sačekala su dva maskirana pljačkaša koja su prijeteći pištoljima vozača izvukla napolje, razoružala ga i pretukla. Zatim su uzeli torbu sa novcem i pobjegli.

- Prijavljeno nam je da su nepoznate osobe presrele “škodu” i uz prijetnju oružjem otele novac “Elektrodistribucije” Tuzla - rekli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i dodali da je istraga u toku i da rade na otkrivanju lopova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana