Istočno Sarajevo: Tužilaštvo zaprimilo nalaz o smrti nerođene bebe

Srna
Istočno Sarajevo: Tužilaštvo zaprimilo nalaz o smrti nerođene bebe

ISTOČNO SARAJEVO - Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zaprimilo je od Policijske stanice Istočna Ilidža patološki nalaz o smrti nerođene bebe u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Portparol ovog tužilaštva Neven Kramer rekao je Srni da je od Policijske stanice Istočna Ilidža zaprimljen službeni materijal na ocjenu i nadležnost 23. marta.

"Materijal je zadužio predmetni tužilac koji će nakon njegove analize preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje, s ciljem rasvjetljavanja navedenog događaja", dodao je Kramer.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija potvrdio je juče Srni da je ova bolnica dobila patološki nalaz o smrti nerođene bebe u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koji je proslijedila MUP-u Republike Srpske, nadležnom tužilaštvu i porodici.

Portal "Direkt" ranije je objavio da je u posjedu patološkog nalaza kojim je utvrđen uzrok smrti nerođene bebe u Istočnom Sarajevu. "Smrt nerođene bebe porodice Bozalo iz Istočnog Sarajeva nastupila je usljed gušenja i posljedičnog gutanja plodne vode i sadržaja crijeva, sa posljedičnim krvarenjem u dosta unutrašnjih organa.

Porođaj je obavljen u 40. sedmici trudnoće, a prethodno je fetus bio zdrav", navedeno je u patološkom nalazu koji je u posjedu "Direkta".

Ovaj portal je ranije pisao da porodica Bozalo, Dejana i Bojan, traži odgovornost za smrt svoje bebe koja se desila 17. februara ove godine na Odjeljenju za ginekologiju Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Oni i dalje tvrde da je u pitanju ljekarska greška i nemar, te da se desio niz nepravilnosti sa fatalnim posljedicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana